Scott Kelby, Felix Nelson: Adobe Photoshop CS a CS2

Scott Kelby, Felix Nelson: Adobe Photoshop CS a CS2Občas mám pocit, že Scott Kelby si na začátku své spisovatelské kariéry nasbíral velkou hromadu tipů, triků a fíglů pro Adobe Photoshop a od té doby je jednou za čas zamíchá, nabere pořádnou naběračkou a vydá je knižně.

Nejinak je tomu i v recenzované publikaci, pouze její formát se trochu liší od ostatních – na každé stránce najdete vždy dva krátké tipy doplněné obrázky. Někdy je ten obrázek úplně zbytečný, jindy by jich bylo zapotřebí více, leč zvolený formát to asi nedovolil. Fígle jsou věnované Photoshopu CS a CS2, autor v textu uvádí klávesové zkratky pro PC i MAC, ale bohužel k nim nepřidává i zdlouhavější variantu z hlavní nabídky a pokud ano, tak jen v české verzi. Mezi další zbytečné nedostatky bych zařadil nevhodný formát knihy – na šířku měří 24 cm a sazba je jednosloupcová, čímž vznikly opravdu dlouhé a špatně čitelné řádky.

Naštěstí uvedené nedostatky kompenzuje obsah – tedy vlastní tipy, triky, zkratky (některé z nich určitě nezají ani zkušení uživatelé, které s Photoshopem pracují každý den) a samozřejmě nezapomenutelný autorův humor.

Hodnocení: 9/10

Scott Kelby, Felix Nelson: Adobe Photoshop CS a CS2;Grada 2006, 240 stran, 329 Kč, ISBN: 80–247–1117–6

Petr Václavek

Zobrazit příspěvky od Petr Václavek
Grafik na volné noze, kterého živí kreslení pro zahraniční microstock fotobanky, příležitostný fotograf, tvůrce dubánků, velký lenoch, čajopijec, a vášnivý čtenář.

2 Komentáře

  1. Ivo Toman
    7. 3. 2007

    To už je možná lepší počkat až vyjde CS3 a tyto knihy budou mnohem levnější.

    Odpovědět
  2. In-počasí
    7. 3. 2007

    Ivo Toman: No 329,– neni moc, větší problém byvh viděl v tom že bude lepší koupit si knihu přímo k CS3.

    Hodí se tyto knihy i k Photoshop Elements (nebo je úpně jiný)?

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Skočit na začátek stránky