Grafika a hodiny z washi pásek na stěnu

Grafika na stěnuPo rekonstrukci domu se nám znelíbily naše rustikální hodiny koupené v Ikee. V interiérovém designu jsme totiž postoupili do dalšího levelu s názvem minimalismus. Na internetu nám padlo do oka hned několik minimalistických hodin, ty nejhezčí jsme ale z praktických důvodů zamítli (hodiny bez čísel jsou fakt jen na okrasu) a vybrali jsme hodiny v podobě hodinového strojku a nalepovacích číslic.

Protože jsme na to nespěchali, objednal jsem hodinový strojek (raději rovnou dva) na ebay.com – je to tam mnohem levnější, doprava je zdarma, jen ta doručovací doba je v řádu několika týdnů. To, že jsem koupil dva, se ukázalo jako prozíravý nápad, protože první strojek jsem krapet rozložil při nasazování ručiček – kvalita těch strojků odpovídá jejich ceně (Made in China za 8 pětek). Číslice se nám nakonec nelíbily, tak jsme místo nich nalepili vlastní z washi pásek.

Minimalistické hodiny s ciframi z washi pásek
Minimalistické hodiny s ciframi z washi pásek

Kdo neví, co jsou washi pásky a co se s nimi dá dělat, tak ať mrkne na Google, nebo ještě lépe na Pinterest – ptejte se po washi tapes. Zjednodušeně řečeno jsou to samolepící pásky z tenkého rýžového papíru, kterými můžete něco přilepit, nebo jen nazdobit různé předměty – dělají se v různých barvách i vzorech. Co je ale důležité – jsou nedestruktivní! Když je nalepíte na zeď a za půl roku se rozhodnete, že je sundáte, tak jdou krásně odlepit a omítku i s malbou nechají netknuté. Což jsme si také vyzkoušeli, protože první verzi hodinových cifer jsme po půl roce odstranili. Odstranili jsme i výstavku dětských kreseb, které jsme měli stejnými páskami přilepené pod hodinami, a místo toho jsem nalepil origami ptáčky. Přiznávám se bez mučení, inspiroval jsem se opět na pinterestu. Font pro hodinové cifry jsem si našel na Shutterstocku (hledejte tape numbers).

Origami ptáčci na stěně vytvořené pomocí washi pásek
Origami ptáčci na stěně vytvořené pomocí washi pásek
Detail origami ptáčků na stěně vytvořených pomocí washi pásek
Origami ptáčci na stěně vytvořené pomocí washi pásek

Napadá mě, že hodiny by šly ještě vylepšit zapuštěním do zdi (aby tam vůbec nebyl vidět hodinový strojek), ale to už by bylo trochu náročnější 🙂

Petr Václavek

Zobrazit příspěvky od Petr Václavek
Grafik na volné noze, kterého živí kreslení pro zahraniční microstock fotobanky, příležitostný fotograf, tvůrce dubánků, velký lenoch, čajopijec, a vášnivý čtenář.

1 Komentář

  1. honza
    30. 3. 2015

    Díky za inspiraci, objednal jsem rovnou čtyři strojky 😉

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Skočit na začátek stránky