Tim Grey: Adobe Photoshop CS2 v praxi

Tim Grey: Adobe Photoshop CS2 v praxiAdobe Photoshop prapůvodně vznikl aby sloužil k vytváření a editování bitmapových obrázků, vytváření návrhů a v poslední době se ponejvíce používá pro upravování digitálních fotografií a začínají jej (případně jeho odlehčenou verzi nazvanou Photoshop Elements) čím dál více používat běžní uživatelé. A právě na tyto lidi, kteří objevují možnosti digitální fotografie a jejich digitálních úprav, je kniha zacílena.

Adobe Photoshop prapůvodně vznikl aby sloužil k vytváření a editování bitmapových obrázků, vytváření návrhů a v poslední době se ponejvíce používá pro upravování digitálních fotografií a začínají jej (případně jeho odlehčenou verzi nazvanou Photoshop Elements) čím dál více používat běžní uživatelé. A právě na tyto lidi, kteří objevují možnosti digitální fotografie a jejich digitálních úprav, je kniha zacílena.

Předvede jim ukázkový příklad zpracování fotografií od začátku do konce – vytřídění nejlepších snímků, převod z RAWu, základní úpravy a optimalizace barev, sytosti, kontrastu. Naučí je ale také pokročilejší postupy – tonální úpravy, malování barvami a sytostí, komplikované výběry, retušování a samozřejmě také automatizaci pro ulehčení hromadné práce.

Kniha je celobarevná, tištěná na křídovém papíře. Škoda jen, že tiše předpokládá českou verzi programu běžící na platformě Windows, uživatelé jiné konfigurace můžou mít drobné problémy. Myslím, že své téma popsala dobře a pro svou cílovou skupinu bude vhodným a přehledným průvodcem.

Hodnocení: 8/10

Tim Grey: Adobe Photoshop CS2 v praxi; Grada 2006, 280 stran, 499 Kč, ISBN: 80–247–1693–3

Petr Václavek

Zobrazit příspěvky od Petr Václavek
Grafik na volné noze, kterého živí kreslení pro zahraniční microstock fotobanky, příležitostný fotograf, tvůrce dubánků, velký lenoch, čajopijec, a vášnivý čtenář.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Skočit na začátek stránky