Jiří Lapáček: Počítač pro seniory

Jiří Lapáček: Počítač pro senioryPočítače se již dávno staly běžnou součástí každodenního života. Nejčastěji jej používají mladší generace, pro tu starší jsou většinou stále velkou neznámou, mnohdy i velkým nepřítelem. Ale i přesto se najdou tací důchodci, kteří se o ně zajímají – představují totiž pro ně nový zdroj zábavy, případně nový komunikační kanál.

Co tedy dělat, pokud vaše babička chce, abyste ji naučili pracovat s počítačem? Možnosti jsou následující – naučíte ji to sami, pošlete ji na kurz a nebo ji alespoň k narozeninám koupíte knihu, která by jí pomohla v těch nejtěžších začátcích.

Recenzovaná publikace je k tomu přímo stvořená – je psaná svěžím stylem, srozumitelnou mluvou a neklade na čtenáře velké nároky. Nechce je vyděsit tajemnými termíny a tak se snaží všechny pojmy polopaticky vysvětlit. Seznámí je obecně s počítači, popíše jeho součásti, operační systém Windows, naučí jej psát dokumenty (Word), používat tabulky (Excel), prohlížet stránky na internetu, komunikovat pomocí sítě a nezapomene varovat před spamy a viry.

Pevně věřím, že tato kniha usnadní seniorům práci s počítačem.

Hodnocení: 9/10

Jiří Lapáček: Počítač pro seniory; Computer Press 2005, 206 stran, 199 Kč, ISBN: 80–251–0820–1

Petr Václavek

Zobrazit příspěvky od Petr Václavek
Grafik na volné noze, kterého živí kreslení pro zahraniční microstock fotobanky, příležitostný fotograf, tvůrce dubánků, velký lenoch, čajopijec, a vášnivý čtenář.

3 Komentáře

  1. Ivo Toman
    8. 3. 2007

    Je jej, to bude srandy až budou chat(y) plné důchodců.

    Odpovědět
  2. ObiSkyWalker
    8. 3. 2007

    [1] Nějaké důchodce jsem na chatu už viděl, ale nemyslím si, že jich tam bude po přečtení této knihy tolik 🙂

    Odpovědět
  3. --==[FReeZ]==--
    15. 3. 2007

    Tuto knihu jsem si castecne prostudoval a mohu ji k vyuce senioru vrele doporucit, bohuzel je v ni ale popsano pouze to, co souvisi s M$ produkty, cimz je vlastne kniha donuti sehnat / zakoupit si Windows, Office a pripadne i dalsi souvisejici software. Mimochodem bych rad upozornil, ze seniorem se stane clovek po prekroceni poloviny bezne zivotni doby, rekneme od 50 let vyse, zcela jiste kniha neni pro duchodce, jako takove, lze ji uzivat univerzalne. Neobsahuje prilis technickych pojmu, zato vsak obsahuje velmi snadno pochopitelnou teorii, ktera je urcena lidem, kteri zatim PC ani nevideli =)

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Skočit na začátek stránky