Douglas K. Van Duyne: Návrh a tvorba webů – Vytváříme zákaznicky orientovaný web

Douglas K. Van Duyne: Návrh a tvorba webů - Vytváříme zákaznicky orientovaný webKnihy o tvorbě webů lze rozdělit do dvou kategorií – na ty ryze praktické (určené pro kodéry) a na ty, co jsou spíše teoretizující (určené pro manažery). Recenzovaná kniha patří do druhé skupiny, neboť v ní nenajdete skoro žádnou ukázku zdrojového kódu HTML.

Od obdobných publikací se liší způsobem uspořádání obsahu – kniha je rozdělena do sekcí A – L, přičemž každá ze sekcí se věnuje jedné oblasti a problémům s ní spojených (vzory, navigace, domovská stránka, obsah, elektronický obchod, vyhledávání na stránkách, zrychlení stránek, a další).

Každá sekce na začátku obsahuje uvedení do problematiky, popis problému, jeho řešení a návaznost na další témata. Pro lepší orientaci má každá sekce jinak zbarvený okraj stránky – kniha je barevně tištěná na klasickém papíru a obsahuje velké množství ukázek a náčrtků.

Na můj vkus se jedná o příliš ukecanou a příliš teoretickou publikaci, ale manažerům, kteří jsou v oblasti tvorby webu teprve na začátku by mohla být užitečná.

Hodnocení: 7/10

Douglas K. Van Duyne, James A. Landay, Jason I. Hong: Návrh a tvorba webů – Vytváříme zákaznicky orientovaný web; Cpress 2005, 680 stran, ISBN: 80–251–0508–3, 890 Kč

Petr Václavek

Zobrazit příspěvky od Petr Václavek
Grafik na volné noze, kterého živí kreslení pro zahraniční microstock fotobanky, příležitostný fotograf, tvůrce dubánků, velký lenoch, čajopijec, a vášnivý čtenář.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Skočit na začátek stránky