Zajímavé služby na webu

Šikovné služby na webuV poslední době jsem využil hned několik šikovných služeb prezentovaných na webu a rozhodl jsem se, že se s vámi o ně podělím. Třeba mi poté doporučíte další podobné služby a weby, které používate pro změnu zase vy.

Výběr hypotéky (Honzova hypotéka)

Mnozí jste si asi všimli na mém twitteru, že jsem koupil dům a přestěhoval se z bytu na pražském sídlišti do domku na okraji Prahy. K pořádnému domu pak samozřejmě patří pořádná hypotéka. S jejím výběrem mi pomohla služba Honzova Hypotéka.

Honzova hypotéka - poradí s výběrem nejlepší hypotéky

Její použití je vskutku jednoduché: zaregistrujete se a napíšete svou poptávku na hypotéku (kolik chcete půjčit, jaké máte příjmy, požadavky…). Během několika dní příjdou na váš účet nabídky od různých bank a hypotečních poradců (momentálně je na webu zaregistrováno 7 bank a 574 poradců), přičemž vaše kontaktní údaje jím zůstávají skryty (mě přišlo během cca 3 dní asi 8 různých nabídek). Nabídky si můžete porovnávat a pokud se vám nějaká zalíbí, můžete jejího autora kontaktovat a on hypotéku vyřídí za vás. Vše je zcela zdarma, k ničemu se nezavazujete, můžete si třeba jen nechat vygenerovat nabídky a zjistit si tak, zda na hypotéku máte.

Přiznám se, že jsem nakonec nikoho nekontaktoval, neboť se mi změnily některé podmínky a také jsem potřeboval trochu speciálnější hypotéku. Ale díky této službě jsem si udělal dobrou představu o současné nabídce hypoték (i když popravdě, spoustu dalších důležitých ale moc neinzerovaných „detailů“ se dozvíte až při podepisování hypoteční smlouvy. Doporučuji vám předem se informovat zejména na cenu založení hypotéky, měsíční poplatky, způsob splácení – někde si musíte vytvořit nový osobní üčet + samozřejmě zase poplatky za vedení tohoto zbytečného účtu).

Součástí webu je také poradna, kde návštěvníci pokládají dotazy a hypoteční poradci a banky jim odpovídají. Poradci se na webu vskutku snaží, neboť jsou následně hodnoceni od uživatelů, kteří využili jejich služeb.

Nejlepší řemeslníci ve vašem okolí

Tak barák už mám, ale je na něm práce jako na kostele, takže přemýšlím, že brzy využiji služeb serveru nejremeslnici.cz. Do podvědomí se mi tato služba dostala již dříve neboť vyhrála Startup Show na WebExpu 2009. Nejde v podstatě o nic jiného, než o doporučování dobrých řemeslníků. Jejich spokojení klienti dávají na tento web reference (včetně fotografií práce) a jejich hodnocení. Dobré řemeslníky lze pak vyhledávat podle polohy a oborů.

Nejlepší řemeslníci - zadejte poptávku a vyberte si z nabídek podle referencí

Pokud tedy potřebujete najít vhodného řemeslníka, vložíte na tento server zdarma poptávku, kterou server rozešle příslušným firmám a soukromníkům. Od nich pak dostanete ke své poptávce jejich nabídky. Ty si můžete porovnat, můžete si také prohlédnout jejich starší reference a posléze se rozhodnout, koho pozvete k realizaci poptávky – pouze vítěz kterého zvolíte dostane kontakt na vás (pro ostatní jste anonymní, nikdo vás nebude otravovat telefonicky ani emailem). Po realizaci díla firmě na tento server připíšete referenci s hodnocením (což je také další velká motivace pro firmu/řemeslníka). Pro vás, co by zákazníka, je vše zdarma. Realizující firma platí portálu asi 3 procenta za dohození zakázky.

Slevy, slevy, slevy

Na českém webu se objevilo několik zajímavých stránek nabízejících slevy na rozličné zboží a hlavně služby. První, na kterou jsem narazil a již ji i využil byl slevomat.cz – nakoupil jsem 2 hodiny bowlingu s přáteli a občerstvení dle vlastního výběru za 429 Kč (běžná cena 880,–) v pražské herně a restauraci Bowling Radava.

Více jak 50% slevy na vybrané služby

Slevomat nabízí každý den novou slevu a to převážně na služby (masáže, posilovny, gastronomické či adrenalinové zážitky, ubytování…). Pro aktivaci slevy je nejprve nutné, aby si ji objednal dostatečný počet návštěvníků (aby to bylo výhodné pro poskytovatele slevy), ale to zatím nebyl problém, neboť slevy to jsou výrazné – většinou nad 50 procent. A platit se dá i PayPalem!

Abyste nepropásli některou ze zajímavých slev, je možné získávat denní aktualizace pomocí emailu, twitteru, RSS či Facebooku.

Na stejném principu s velmi podobnou nabídkou pracují i další slevové servery Vykupto a cupolis.

Ke štěstí mi tedy chybí ještě jedna služba na slevy – obdoba amerického wootu. Ppro ty, kdo neznají – woot je server, kde se každý den nabízí jeden jediný výrobek, ale za velmi výhodnou cenu, ale věřím, že se brzy objeví.

Máte nějaké další tipy na podobné služby?

Sem s nimi!

Petr Václavek

Zobrazit příspěvky od Petr Václavek
Grafik na volné noze, kterého živí kreslení pro zahraniční microstock fotobanky, příležitostný fotograf, tvůrce dubánků, velký lenoch, čajopijec, a vášnivý čtenář.

14 Komentářů

  1. Martin Talavášek
    28. 6. 2010

    Hele, Woot už má taky českou kopii, Kup.cz 😉

    Odpovědět
  2. Petr Václavek
    28. 6. 2010

    [1] Dík za info! Zkusím to chvíli sledovat, ale zatím to má k wootu docela daleko – skoro všechno nabízené zboží je oblečení nebo boty (což jsou zrovna věci, které si přes internet opravdu nekupuji) Žádná elektronika 🙁

    Odpovědět
  3. Martin Talavášek
    28. 6. 2010

    Jo, to mě taky štve, zatím jen pozorně sleduju 😉

    Odpovědět
  4. Radek Věchet
    28. 6. 2010

    Woot už má v Čechách taky následovníka: Zoot.cz

    Odpovědět
  5. Tomas Batrla
    28. 6. 2010

    Obdobou wootu byl v ČR projekt fluky.eu .

    Odpovědět
  6. Petr Václavek
    28. 6. 2010

    [4] O Zootu už vím nějakou dobu, ale v práci jsem se tam nemohl zaregistrovat, neb je to propojeno s Facebookem a ten nám v práci blokují.

    [5] Fluky.eu vypadá moc dobře, ale škoda že už nejede 🙁 Nevíte zda se ještě někdy rozjede?

    Odpovědět
  7. Díky za milou zmínku o NejŘemeslnících. Doufám, že nás vyzkoušíte brzy naostro, třeba nějakou poptávkou. (ty ještě dolaďujeme, je tam ještě pár zákoutí k vylepšení a zpětnou vazbu vítáme)

    Klidně napište a budete mít přednostní servis. 😉 Ještě jednou díky.

    Odpovědět
  8. Tomas Batrla
    30. 6. 2010

    Obávám se, že fluky se už nerozjede. Každopádně děkujeme za zmínku o Vykupto.

    Odpovědět
  9. Pavel Lovný
    8. 7. 2010

    Za zmínku určitě stojí i cashbackový portál http://www.provi.cz. Můžete nakupovat v běžných eshopech, které mají v katalogu a získáte peníze zpět (v hotovosti).

    Odpovědět
  10. fuzzy3d
    2. 8. 2010

    Objednal jsem si použitý notebook Dell s celkem výkonným procesorem a grafikou- až vyměním harddisk za 500GB, bude to pěkná mašinka (za necelých 12000,– + cca 1600,– disk).
    http://www.de­vice.cz/…_wsxga­+.html

    Podobný web s použitými notebooky je: http://www.gigacompu­ter.cz

    Snad to není offtopic- je to vlastně taky sleva.

    Odpovědět
  11. Jan Doležal
    23. 9. 2010

    Za zmínku stojí také web http://www.Sez­namRemeslniku­.cz
    Obsahuje interaktivní mapu řemeslníků, poptávkový systém a mnoho dalších.

    Odpovědět
  12. Adam
    13. 10. 2010

    Poslední dobou mám dobrou zkušenost s http://www.hypersle­vy.cz 🙂 Určitě doporučuju.

    Odpovědět
  13. Petr Václavek
    13. 10. 2010

    [12] Slevomat byl tenkrát první a jediný, dnes je těch slevových serverů nepočítaně. Abych o nic nepřišel, tak se dívám na http://slevax.cz, tam je to vše na jednom místě a dá se to posílat i na email, má to RSS a taky info na twitteru a facebooku. Co více si přát? Navíc, když se objeví nějaký další slevový server (tak jednou za dva dny :)) tak jej autor přidá sám rychle do systému.

    Odpovědět
  14. Wampi
    22. 11. 2010

    Za zmínku myslím stojí i cashback portál http://levnej­sinakup.cz/ , kde jsou nabízena % z nákupu zpět těm, co nákup provedli.

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Skočit na začátek stránky