Jonathan Chaffer, Karl Swedberg: Learning jQuery 1.3

Jonathan Chaffer, Karl Swedberg: Learning jQuery 1.3V dnešní době už se nevyplatí vytvářet vlastní skripty pro web bez podpory některé z JavaScriptových knihoven – jednak to nestojí za ty nervy s různými prohlížeči a jednak existuje spousta šikovných knihoven obsahujících ty nejdůležitější skripty, jejichž datová velikost je dnes již takřka zanedbatelná. A právě jQuery je jedna z těch nejrozšířenějších JavaScriptových knihoven. Vyniká velmi jednoduchou syntaxí, díky které snadno naleznete libovolný prvek na stránce a ještě snadněji s ním manipuluje. Velkou výhodou je také množství dostupných rozšiřujících pluginů, odstínění od problému kompatibility jednotlivých prohlížečů a samozřejmě již zmíněné široké rozšíření.

V českém jazyce bohužel ještě žádná kniha o jQuery nevyšla, takže jsem si pro nastudování této technologie musel objednat a zakoupit knihu (v angličtině) ze zahraničí. Po prostudování několika recenzí padla volba na Learning jQuery 1.3 (vydána v únoru 2009) – koupil jsem si ji v online obchodě Book Depository, kde to vychází mnohem levněji než u Amazonu (poštovné zdarma).

Pokračování recenze naleznete na webu Interval.cz, pro který byla recenze napsána.

Hodnocení: 10/10

Jonathan Chaffer, Karl Swedberg: Learning jQuery 1.3; Packt Publishing 2009, 421 stran, 39.99$ / 24.99 ?, ISBN: 978–1-847196–70–5

Petr Václavek

Zobrazit příspěvky od Petr Václavek
Grafik na volné noze, kterého živí kreslení pro zahraniční microstock fotobanky, příležitostný fotograf, tvůrce dubánků, velký lenoch, čajopijec, a vášnivý čtenář.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Skočit na začátek stránky