Kde v zahraničí levně, rychle a výhodně nakupovat knihy

The Book DepositoryNa Amazonu? Ani náhodou, vím o mnohem lepším řešení – Book Depository. Je to internetový obchod ve Velké Británii a oproti Amazonu má několik pěkných výhod – zejména pak poštovné zdarma a platbu přes PayPal.

Poštovné zdarma

Poštovné prostě neřešíte, nemusíte složitě počítat, kolik vás kniha bude ve finále stát, nemusíte si zřizovat účet a platit dalším zprostředkovatelům (shipito, zasilkovasluzba a další). Což by se vám vyplatilo jen v případě, že objednáváte knihy (či jiné zboží) pravidelně a ve větším množství.

Cena

Knihy vycházejí dráž než na Amazonu (neboť poštovné je přidáno k ceně knihy), ale po přičtení poštovného ceny Amazonu snadno převálcují. Navíc porovnání ceny knihy na Amazonu vs. Book Depository můžete vidět u většiny knih přímo na stránce:

Srovnání cen Amazonu a Book Depository

Způsoby platby

Platit je možné kreditkou a nebo PayPalem (což opět Amazon nenabízí).

Rychlost a způsob dodání

Knihy by měly dorazit během několika pracovních dnů (3–7), mé objednávky se zatím vždy do tohoto intervalu vešly. Pokud si objednáte více knih naráz, je možné, že vám dojdou v několika zásilkách (knihy odesílají jakmile je mají připravené, nečekají na zkompletování celé objednávky).

Další vymoženosti obchodu

U cenovek zobrazovaných na stránkách si můžete snadno změnit měnu na eura, dolary nebo libry. Ke každé knize dostanete originální papírovou záložku.

Stránky nabízí i velmi zajímavý mashup (aplikaci) – na Google mapách můžete sledovat, co si ostatní kupují právě teď za knihy a odkud pochází.

Napadá vás nějaký důvod proč nadále nakupovat knihy na Amazonu? Případně kde nakupujete vy a proč? Podělte se se svými zkušenostmi v komentářích.

Petr Václavek

Zobrazit příspěvky od Petr Václavek
Grafik na volné noze, kterého živí kreslení pro zahraniční microstock fotobanky, příležitostný fotograf, tvůrce dubánků, velký lenoch, čajopijec, a vášnivý čtenář.

59 Komentářů

  1. Standa
    11. 6. 2009

    Říkám si, jestli se jim ten PayPal a kreditky vyplácí. Záleží na marži, ale uvážím-li, že provize pro PayPal je asi 3% a pro Worldpay 5%, pak cena za knihy musí být nutně vyšší – mají-li provize pro platební brány zakalkulované v ceně.

    V ČR většina eshopů kalkuluje marži 5–10%, proto je platba kartou či PayPalem pro eshopy neakceptovatelná, ledaže by se k ceně pro klienta připočítával manipulační poplatek, což ale myslím ze zákona nelze.

    Odpovědět
  2. dadmtb
    11. 6. 2009

    Velmi good stránka, možno niečo kupim 🙂

    Odpovědět
  3. Johny Drake
    12. 6. 2009

    [2] Ta slovenčina nakombinovaná with english je vážně yummy. (možná mě to nakopne k tomu začít se učit slovenčinu :o) )

    Jinak, Petře díky za upozornění na fajn obchod. Brisingr (kterého jsem si kupoval v lednu) by mě tady stál tak o 150 kč méně (v závislosti na kurzu dolaru).

    Zvědavost mě nedovolí nezeptat se… Proč je vtom linku na záložky váš nick? Zkoušel jsem to bez něj a zobrazí se to samé…

    Odpovědět
  4. Petr Václavek
    12. 6. 2009

    [3] V linku je můj nick, protože Book Depository nabízí i affiliate program – tedy když se na ně někdo dostane přes můj odkaz (ten nick označuje můj odkaz) a pak něco nakoupí, tak já dostanu nějaké procentítko z prodeje. Je to jen taková blbůstka, vydělat se na tom moc nedá, ale když už to nabízí, proč to nezkusit.

    Odpovědět
  5. Slávek Rydval
    15. 6. 2009

    Jen drobnost – pokud koupíš na Amazonu jednu knihu, platíš jedno poštovné. Pokud dvacet knih, platíš dvacet poštovných, byť to dostaneš v jednom pytli.

    Jak je to se clem z tohoto vychvalovaného webu?

    Odpovědět
  6. Petr Václavek
    15. 6. 2009

    [5] Právě kvůli tomu velkému poštovnému na Amazonu (platí se tam 4 dolary za celou objednávku PLUS 4 dolary za každou knihu v objednávce) o tomto obchodě píšu.

    Clo? To se platí na celním úřadě a s tím pokud vím nemají zahraniční obchody co dělat. Navíc se to platí jen u dražších zásilek (hranice je myslím 100 euro). A jelikož u tohoto obchodu je poštovné grátis, tak není problém objednávat třeba po jedné knize a do limitu se tak snadno vejít.

    Odpovědět
  7. Petra
    24. 6. 2009

    Ja iba ze dakujem, tie knihy som dlho hladala a Amazon ma odradil prave tym, aky je drahy. Toto mi velmi pomohlo. 🙂

    Odpovědět
  8. maxiharmony
    2. 7. 2009

    Děkuji za výborný odkaz, zrovna jsem si objednala dva poslední díly Kronik západního pobřeží od L.K. Le Guinové, a to za necelých 300 Kč. Už se těším až mi přijdou!

    Odpovědět
  9. Michaela Procházková
    15. 7. 2009

    Potřebuju radu. Chci se naučit chorvatsky lépe a potřebuju něco zábavného v chorvatštině – nejlépe překlad anglické nebo americké detektivky. Jak na to?

    Odpovědět
  10. Tonda
    21. 7. 2009

    Dík za tip. Mimochodem, je použitelnej ten afill?

    Odpovědět
  11. Petr Václavek
    22. 7. 2009

    [11] Zatím teda nic moc. Pokud to chcete vyzkoušet, použijte prosím pro registraci do affiliate programu tento link, ať z toho také něco mám 🙂

    Odpovědět
  12. Ivana
    23. 7. 2009

    Book Depository, se mi zda jako dobry a levny e-obchod, nicmemene uz asi tyden resim problem se zaplacenim! Chci platit kartou, kterou mi to ale pokazde zamitne- Mastercard i Visa. Resim to i s helpdesk Bookdepository,ale ty me odkazuji na poskytovatele a ten zas na obchodnika,tudiz si asi zadne knihy nebudu moci objednat, nebot to neustale zamita me karty!!!!

    Odpovědět
  13. Ivana
    23. 7. 2009

    Tudiz se chci zeptat, jestli nekdo z vas mel taky problemy s transakci a nebo jakym zpusobem platite. Nemam zkusenosti s PayPal. Diky

    Odpovědět
  14. Tonda
    23. 7. 2009

    Možná později, teď dělám něco jinýho. Každopádně dvě knížky jsem si přes tebe koupil, tak můžeš aspoň kouknout, jestli se ti započítali a nekecaj. 🙂 (I když asi to tam ještě nebude, protože mi to myslim ještě neodečetlo peníze.)

    Ivana: Platil jsem Visa kartou a tvářilo se to úspěšně (přišel mail kde bylo mimo jiné This order has been paid for by:…), kdyžtak ještě řeknu, až to dorazí. Já můžu jenom poradit všechno pořádně zkontrolovat, čísla, jméno,… jinak nevim.

    Odpovědět
  15. Petr Václavek
    23. 7. 2009

    [13] Já kupoval vždy přes PayPal a nikdy jsem neměl problém. Co ta karta – už se s ní platilo (jinde) na internetu a bylo to OK?

    Odpovědět
  16. Ivana
    23. 7. 2009

    Ano, vsude jinde jsem nemela problem. A jak jsem se ted dozvedela, tak si budu muset udelat e-kartu, nebot tenhle server poskytuje nezabezpecene transakce. Tak uvidime. A jak to funguje v Pay Pal?

    Odpovědět
  17. Tonda
    27. 7. 2009

    Jenom jsem chtěl říct, že knížky dorazily. Tu je jedna: http://blog.an­tonindanek.cz/kni­hy/#…

    Odpovědět
  18. stefan
    27. 7. 2009

    Pekny vecer, nasiel som odkaz na toto UK knihkupectvo a rad by som si overil, ci skutocne si neuctuje ziadne postovne naklady pri poslani aj viacero knih na SR ci CR. Platba je mozna len cez PAYPAL ? Skusobne som si do kosika pridaval knihy a seklo ma to pri sume 200 euro. Je to teda nejako ohranicene? Aku mate osobnu skusenost s objednavanim? Vdaka ua odpovede.

    Odpovědět
  19. Petr Václavek
    28. 7. 2009

    [18] Platba je možná i kartou, nejen PayPalem. Poštovné se žádné neplatí. Osobně většinou objednávám jen jednu, dvě knihy, víc jsem zatím nepotřeboval. Nicméně pokud narazíte na nějaký problém, zkuste kontaktovat jejich podporu.

    Odpovědět
  20. Ivana
    30. 7. 2009

    Tak i e-karta mi byla zamitnuta, a jak mi bylo receno, obchodnik pouziva nezabezpecene e-commerce transakce a proto mi je to zamita. Vychodisko z toho ocividne neexistuje,pac poskytovatel karty me odkazuje na obchodnika a naopak 🙁 Uz ani nemam chut zkouset Pay Pal, pac se obavam, ze transakce opet neprobehne. Ale jen pro informaci, jak probihaji nakupy pres Pay Pal?

    Odpovědět
  21. Petr Václavek
    31. 7. 2009

    [20] Platba přes PayPal spočívá v tom, že si založíte PayPal účet, pak na něj kartou převedete nějaké peníze a pak z něj nakupujete na internetu. Je to prostě taková internetová peněženka – svého druhu asi nejznámější a nejpoužívanější, takže by s platbami přes PayPal neměly být problémy.

    Odpovědět
  22. Kneza
    3. 8. 2009

    Zdravím,

    1. moc dík za odkaz – parádní stránka a konečně zajímavý způsob jak utratit peníze z paypal.
    2. objednal jsem si pár knížek a platil přes paypal – mojí adresu si to samo načetlo z Paypalu, jenže na jejich webu při posledním kroku objednávky zničilo češtinu. Nemáš ponětí, jestli to bude mít vliv na dodání zásilky? Jestli se ti třeba nestalo něco podobného?

    Odpovědět
  23. Petr Václavek
    9. 8. 2009

    [22] Dobrý den, se zničenou češtinou v objednávce jsem se ještě nesetkal, takže moc neporadím. Nicméně jeden známý měl problém (zásilka byla lehce poničená), tak napsal na support a během chvíle dostal odpověď a slevu na další nákup. Takže pokud máte nějaký problém, kontaktujte jejich support.

    Odpovědět
  24. Maniak1.0
    15. 8. 2009

    Predobjednal som si knihu(6.8.09 mala výsť) a 1.8 mi prišiel mail že to už posielajú a moja adresa mala zle napisané pismena s diaktrikou. V maili je číslo objednávky ktoré sa na stránke s kontrolovaním zásielky nevie nájist presnejšie údajne ani neexistuje. Keď som im napísal mail že kde sa moja zásielka nachádza tak mi dodnes neodpísali. Teraz je 15.8.09 a ešte nemam ani knižku ani odpoveď na mail. Nákup som uskutočnil určite dobre pretože mi prisiel mail s paypalu ze som zaplatil a na stránke obchodu je moja objednávka medzy historiou nákupu a adresa je tiež správna. Neviem ako bol obchod spolahlivý volakedy ale teraz vás môže obrať o peniaze!!! PS: Ak len mešká pošta a kniha mi príde tak to sem napíšem.

    Odpovědět
  25. Maniak1.0
    22. 8. 2009

    Kniha mi prišla po skoro 3týždnoch.

    Odpovědět
  26. Petr Václavek
    23. 8. 2009

    [25] Můžu se zeptat, co to bylo za knihu? Mě zatím všechno došlo asi tak do týdne.

    Odpovědět
  27. Petr Václavek
    23. 8. 2009

    [25],[26] Aha teď jsem si všiml předchozího příspěvku, to byla ta kniha, kde byla adresa z diakritikou.

    Odpovědět
  28. Alička
    3. 9. 2009

    ahoj! nemá niekto na predaj : ,Kniha smrti“ John Tigges ! Ďakujem

    Odpovědět
  29. Leonardo
    16. 9. 2009

    Bookdepository používám už pár týdnů a zatím spokojenost největší. Platím obyčejnou Visa kartou od mbanky a všechny transakce jsou během pár vteřin vyřízeny, navíc podle jejich vyjádření jsou všechny transakce zabezpečené. Mají příjemný slevy na knihy, které mají teprve vyjít (až třeba 54%, z 9 euro, na 4,50); takhle výhodně jsem koupil třeba poslední sbírku povídek Stephena Kinga, teď by měla být na cestě ke mně. Čili opravdu zdaleka nejlepší volba pro nákup knih v angličtině, které jsou aktuálně na trhu.

    Odpovědět
  30. Ondřej Válka
    9. 11. 2009

    Diky za tip. Objednal jsem zkusmo jednu knizku tak uvidim, jak rychle/spolehlive prijde. Diakritika v adrese pri platbe pres PayPal byla rozbita, tak snad se to kdyz, tak jen pozdrzi.

    Odpovědět
  31. Tom
    17. 12. 2009

    Díky moc za tip! Už mi kniha jedna a pěkně zabalená přišla:)
    Jen ta bookmark k ní nebyla… Jdu objednávat další. Paypal taky dobře jsem použil, poprvé v životě:)

    Odpovědět
  32. Petr Václavek
    17. 12. 2009

    [31] Myslím, že ty záložky dávali jen nějakou chvíli, byla to jen krátkodobá akce.

    Odpovědět
  33. Jiří Horáček
    9. 4. 2010

    mám jednu velkou prosbu. Nevím ajk se to mohlo stát byla to prostě moje velká blbost. Začnu od začátku. Na books depositry jsem měl vyhlídnutou jednu knížku a chtěl jsem vyzkoušet jak je to s dodací adresou ohledně háčků a čárek a jelikož už jsem byl naučený z amazonu, že ještě před odesláním objednávky se mi ukáže jakési shrnutí, kde vidím všechny údaje, odkliknul jsem place your order a čekal jsem až uvidím to shrnutí jenže to jsem netušil, že i když už ho vidím objednávka je odeslána. Navíc je tam špatná adresa s naprosto rozházenými písmeny. Abych to shrnul. Jaké existují způsoby jak vrátit objednávku?

    Odpovědět
  34. Petr Václavek
    9. 4. 2010

    Asi nejjednodušší a nejlepší řešení je kontaktovat tamní podporu a vše jim vysvětlit (nezapomeňte také připsat číslo zakázky, aby to mohli dohledat).

    Odpovědět
  35. D.E.
    11. 4. 2010

    Ahoj,
    omlouvám se za hloupý dotaz, ale s nákupy ze zahranicí nemám vůbec žádné zkušenosti. Chci se zeptat, jak je to s platbou? PayPal nemám. Je možné objednávku uhradit klasicky přes internetové bankovnictví ČSOB? Děkuji za odpověď.

    Odpovědět
  36. Petr Václavek
    12. 4. 2010

    Ne, tak to bohužel nejde. Buď můžete zaplatit kartou (na které máte povolené platby přes internet) a nebo si zřídíte PayPal (ale k tomu také potřebujete kartu s možností platby na internetu).

    Je to prostě internetový obchod v zahraničí.

    Odpovědět
  37. Jiří Horáček
    12. 4. 2010

    Takže na podpoře mě obratem poslali email, že objednávku stornují a peníze pošlou do 3–4 dnů. Vše tedy nakonec proběhlo v pořádku a proteď už vím, že není dobré psát adresu s diakritikou a navíc je dobré si vše aspoň dvakrát přečíst.

    Odpovědět
  38. Jakub
    16. 6. 2010

    Takže, jak je to s těma adresama a diakritikou? Funguje to i když se to pokazí, nebo je třeba to upravit, aby to nedělalo problémy. ?

    Odpovědět
  39. mikko41
    30. 8. 2010

    Ahojte,

    mam podobny problem ako Kneza. V poslednom kroku objednavky mi znicilo slovencinu v mojej adrese. knihu som preto este neobjednal. chcem sa spytat Knezu ci mu prisla kniha nakoniec ? a poprosit o radu vas ostatnych co robit v tejto situacii…

    p.s. rozmyslal som ze to moze byt len moj firefox co zle zobrazuje adresu… ale nie som si isty

    Odpovědět
  40. Blanka
    25. 10. 2010

    ahojte,

    já se omlouvám za velmi stupidní dotaz, ale jak platíte přes internet – jak to funguje…potřebuji něco specielního od banky? Díky

    Odpovědět
  41. Johny Drake
    25. 10. 2010

    [40]
    Buď můžete platit platební kartou nebo z internetového účtu (PayPal nebo Moneybookers)

    U platební karty musí být povolena platba přes internet.(A sa­mozřejmě musíte mít takovou kartu u které je možná platit přes internet)

    Odpovědět
  42. Mirka
    21. 12. 2010

    Nakupuji již několik let knížky v němčině přes Amazon.de a jsem velmi spokojená. Poštovné je pořád stejné a to 6 Eur, ať kupuji knih 4 nebo 5, což je poštovné jen o něco vyšší než u nás. S Vaší stránkou nemám zkušenosti, bylo by to pro mě výhodnější? děkuji za odpověď

    Odpovědět
  43. Petr Václavek
    22. 12. 2010

    Mirko,
    nevím zda tento obcho prodává i knížky v němčině a jak to bude s výhodností v porovnání s vaším oblíbeným obchodem, ale není nic jednoduššího, než kliknout a podívat se tam a srovnat ceny.

    Odpovědět
  44. Martin
    8. 1. 2011

    The Book depository už nějaký čas používám (díky:), tedy zatím jsem si od nich objednal celkem 4 knihy, z toho jedna byla dvoudílná velký formát, tři dorazily bez problémů, ale čtvrtá objednaná 4. prosince a odbavená 7. prosince zatím nedorazila vůbec.

    Po takové době už to vypadá dost definitivně, chtěl bych se zeptat, zda-li máte někdo podobnou zkušenost? Případně bych potřeboval poradit, jak postupovat. Z jejich stránek mi vychází, že bych jim měl napsat do 40 dnů od data odbavení, jen si nejsem jist, jestli „psaním“ rozumí poslat klasický dopis na jejich adresu, případně jestli bude stačit mail. Přirozeně pokud je to to první, už si nejsem tak zcela jist, jestli se vůbec vejdu do lhůty 40 dní. Určitě tím pro mě tento web nekončí, ale radost z toho fakt nemám.

    Odpovědět
  45. Martin
    9. 1. 2011

    Hmm…tak už je to vysvětleno…má zbrklost….

    Z nějakého důvodu jsem při objednávce zadal neúplnou adresu…chybí mi ulice, těžko říci, jak si dokáže pošta poradit s takovým problémem, každopádně Book Depository s tím nemá nic společného 🙂

    Odpovědět
  46. Petr Václavek
    9. 1. 2011

    Tak jak to dopadlo? Doporučuji jim napsat na support…

    Odpovědět
  47. Martin
    10. 1. 2011

    No to se ještě uvidí 🙂 Díky supportu jsem se nakonec dozvěděl, kde se stala chyba..nakonec jsem jim tedy napsal, aby mi to , pokud se jim zásilka vrátí jako nedoručená, poslali ještě jednou, bude-li to možné. A teď nezbývá než trpělivě čekat nebo se s tím smířit…za chyby se holt platí. Naštěstí jsem nekupoval nic, co by stálo tisíce korun, takže i kdyby to nedorazilo vůbec, nějak to překousnu a příště si prostě musím dát větší pozor.

    Odpovědět
  48. Pavel
    14. 1. 2011

    Zdravím,

    chtěl jsem se zeptat, jak dlouho vám to trvalo než vám to strhlo peníze z účtu při platbě kartou. Platil jsem kartou od mbank a ještě mi to nesrazili, ikdyž status u všech knih už mám dispatched.

    Odpovědět
  49. Martin
    9. 2. 2011

    Pro Petra Václavka:

    Několikaměsíční trápení skončilo dobrým koncem 🙂 Nevím jestli se jim vrátila má chybná objednávka, každopádně knihu nakonec zaslali novou a v pořádku dorazila v době obvyklé, tedy cca kolem dvou pracovních týdnů.

    Pro Pavla:

    Mám také účet u mbank, ale vše proběhlo vždy v pohodě.

    Odpovědět
  50. Zdena
    3. 3. 2011

    Dobrý den, najde se tu prosím nějaká dobrá duše, která by mi koupila 4 skladby (mp3) na německém amazonu? Náklady + nějakou provizi samozřejmě uhradím. Prý se dají skladby hned po platbě stáhnout, takže žádné posílání balíku. V případě zájmu mi prosím napište na email. Díky moc.

    zdenek.smida (at) e­mail.cz

    Odpovědět
  51. Zbyněk Buřival
    29. 3. 2011

    Book Depository je úžasná věc, už některé knihy kuouju radši v angličtině tam než tady v ČR česky. Dost často to dokonce vyjde levněji a navíc knihy v AJ si nikdo nechce půjčovat = nejsou problémy s vracením 😀

    Platím přes paypal, adresa bez diakritiky a vždycky všecko do týdne přišlo 🙂

    Odpovědět
  52. Hanka
    4. 4. 2011

    Tak mám odtamtud také obejdnanou knihu, adresa bez diakritiky, ale jméno s. Bude s tím problém?

    Odpovědět
  53. Luboš
    29. 4. 2011

    Děkuji moc za odkaz na Bookdepository. Vypada to uzasne. Zatim jsem kupoval jednu knihu na Amazonu, ale moc se to nevyplati. Spise mam v planu tam odtud mit nejake ebooks.
    Jo a když uz jsem moh mit True Grit /znate film Opravdová kuraž? vynikajici!! To kdyby konecne nekdo vydal v CR, tak je to trhak, I think..), tak mi to tusim odmitli poslat do CR. Stejne jako DVD Compass nebo Opuss. Uz presne nevim.
    DIKY MOC.
    Loobosh

    Odpovědět
  54. David Hrachový
    17. 7. 2011

    Hledal jsem přes google kupování knížek na Amazonu a dostal se tady. Moc díky za článek, už jsem si objednal:)

    Odpovědět
  55. Dana
    20. 11. 2011

    Dost dlouho jsem hledala odkaz na nějaký e-shop, který by nabízel široký sortiment anglicky psaných knížek za normální ceny. Tohle vypadá naprosto úžasně, moc díky!!! Už jsem objednala a pokud to dorazí v pořádku, tak se nejspíš stanu věrnou zákaznicí :-), ještě jednou díky.

    Odpovědět
  56. David
    25. 11. 2011

    Pokud jde o amazon, můžete ceny srovnat tady: http://www.zah­ranicni-knihy.cz. Z Ameriky je cena podobná jako u bookdepository, ale je tady ještě platba za celní odbavení + zaslání na dobírku (kdo zvolí tuto možnost). Jinak nechápu, kde nakupují, protože ta cena u nich je pro ně asi dost nevýhodná??

    Odpovědět
  57. Pavel
    5. 12. 2011

    Mám takový dotaz. Chci koupit knížku v angličtině jako vánoční dárek, a potřebuju poradit, co je to paperback a hardback. Logicky mě napadá, že hardback bude nejspíš pevná vázaná vazba a paperback budou papírové desky, která se používají např. na učebnicích. Je to tak nebo se pletu. Děkuji za info.

    Odpovědět
  58. Petr Václavek
    6. 12. 2011

    Paperback znamená, že kniha nemá pevné desky – to znamená, že se snadněji zničí.

    Hardback – má pevné desky (říká se tomu snad brožovaná).

    Odpovědět
  59. Petr
    7. 4. 2016

    Já nakupuju na enbook.cz, většinou to vyjde mnohem levněji něž v BD

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Skočit na začátek stránky