Joe McNally: Fotografie rozhodující momenty

Joe McNally: Fotografie rozhodující momentyJaké to asi je být světově uznávaným fotografem, fotit v exkluzivních lokalitách a dělat portréty proslulých osobností pro nejznámější světové časopisy? Opravdu to chcete vědět? Pak se ponořte do knihy, kterou jeden takový světově úspěšný fotograf (Joe McNally) napsal – a musím uznat, že kromě focení umí dobře i psát, takže to bude poutavé čtení.

Pokračování naleznete na webu Interval.cz, pro který byla recenze napsána.

Hodnocení: 10/10

Joe McNally: Fotografie rozhodující momenty; Zoner Press 2008, 262 stran, 370 Kč, ISBN: 978–80–7413–005–2

Petr Václavek

Zobrazit příspěvky od Petr Václavek
Grafik na volné noze, kterého živí kreslení pro zahraniční microstock fotobanky, příležitostný fotograf, tvůrce dubánků, velký lenoch, čajopijec, a vášnivý čtenář.

1 Komentář

  1. Aleš
    27. 5. 2009

    Nuž, přelouskal jsem ji v angličtině a zakoupil tuto českou verzi a taky jsem koukal na nějaké ty hrubky, jako např. slovo typ (mělo být tip), ale to překousnu, jako mi nevadí hovorové výrazy, které se občas do neformálního vyprávění hodí více, nežli striktně spisovné. Co mi ale hodně na knize vadí, je kvalita tisku fotografií, která je na úrovni mizerné inkoustovky na kancpapír. To skutečně zamrzí, zvláště tam, kde jde právě o ty fotografie. Možná by pro české vydavatele měl nafotit zvlášť verzi jako pro časopis na mizerném papíře, jak to v jedné z kapitol také popisuje. Žádná okrová či hnědá, hlavně hodně sytých barviček. :)) klidně bych dal o 150Kč víc a kochal se, než se zhrozit po prvním otevření, jak ošklivě šedá umí být špatně vytištěná černá a ostatní barvy. Doufám, že pokud vyjde jeho další kniha Hot Shoe Diaries, vydá ji jiný nakladatel, který si uvědomí, že kvalita tisku je u knihy o fotografování docela důležitá. Nejsou to totiž jen ilustrační obrázky v návodu k blesku nebo fotoaparátu… 😉

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Skočit na začátek stránky