Registrace do fotobanky Shutterstock – podrobný návod

Shutterstock - registraceNa četné žádosti od čtenářů jsem se pustil do podrobného návodu registrace na microstock fotobance Shutterstock. V brzké době přibude také návod na nahrávání fotek a ilustrací. Pokud nevíte, co to ten Shutterstock je, přečtěte si článek Shutterstock – nejvýnosnější fotobanka pro vaše fotografie.

Všechny obrázky v tomto příspěvku jsou klikací – po kliknutí se zobrazí obrázek v plné velikosti v novém okně.

Registraci začněte kliknutím na tento odkaz:

Shutterstock

Prosím použijte opravdu tento odkaz, neboť obsahuje můj referenční kód a já díky tomu získám od fotobanky Shutterstock malou odměnu – za to vám nabízím bezplatnou pomoc jak s registrací, tak s vašimi následujícími prodeji.

Zobrazí se vám tato obrazovka, v jejíž spodní části je formulář pro přihlášení a také odkaz na registraci, na který kliknete.

Úvodní stránka Shutterstocku

Dostanete se na delší formulář, který musíte vyplnit. Níže je zobrazený i s vysvětlivkami:

Vysvětlení registračního formuláře

Pár poznámek k některým políčkům:

  • červeně označená pole jsou povinná
  • Full Name – zde zapište své pravé jméno a příjmení a to z několika důvodů:
    1. toto jméno a příjmení bude v dalším kroku ověřováno kopií vašeho pasu (viz dále)
    2. pokud si necháte proplatit své výdělky šekem, bude vypsán a poslán na toto zadané jméno a příjmení
    3. uvedené údaje se nikde na webu nebudou zobrazovat, od toho je následující pole Desired Display Name
  • Desired Username – přihlašovací jméno (místo něj lze pro přihlášení používat i emailová adresa)
  • Payout Method – způsob platby vašich výdělků, v podstatě jsou tři možnosti – šekem (na udanou adresu, na PayPal, na Moneybookers) – nastavení lze kdykoliv změnit, zabývat se tím má smysl, až když se vaše výdělky budou blížit 100$ (respektivě 75$), do té doby tam klidně nechte ten šek.
  • Payout Email Address – Paypal i Moneybookers účty jsou svázané s vaším emailem, takže zde zadejte email, na který máte službu zaregistrovanou. Pokud je stejná jako vaše výše uvedená adresa, nechte pole prázdné (stejně tak, pokud chcete výplatu dostávat šekem).

Ukázkové vyplnění formuláře:

Ukázkové vyplnění formuláře

Po odeslání formuláře se objeví další, tentokráte miniaturní. V něm se po vás požaduje zaslání kopie pasu (stránka s fotkou a vašemi osobními údaji), případně řidičského průkazu (v nejhorším případě občas uznají i občanku). Na ofoceném průkazu musí odpovídat jméno, příjmení a země s tím, co jste vyplnili na předchozí stránce!

Vložení fotokopie pasu

Kvalita fotky pasu nemusí být velká (ani rozlišení – stačí cca 800×600 pixelů), důležité je, aby údaje byly čitelné – minimálně to jméno, příjmení a země. Nebojte, pokud budou mít s kvalitou vašeho snímku či dokladu nějaký problém, tak vám napíšou a vyzvou vás ke znovunahrání dokumentu.

Mnoho lidí se v tomto okamžiku ptá, zda je to bezpečné. Vzhledem k tomu, že Shutterstock je jedna z největších a nejznámějším microstock agentur na světě, nebál bych se jim tyto údaje poskytnout (fotku pasu jsem jim poslal stejně jako dalších 350 000 fotografů).

Nuže nahrajte fotokopii (případně scan) svého pasu a odešlete. Dostanete se na dlouhou stránku obsahující smluvní podmínky (dokument obsahující povinnosti fotografa a fotobanky).

Smluvní podmínky

Ty dole odkliknete tlačítkem Accept a dostanete se na podobnou stránku:

Požadavky na fotografie

Tato obsahuje zejména požadavky na vkládané fotografie, ilustrace a videa. Obě stránky jsou samozřejmě volně přístupné i po registraci, takže se k nim můžete kdykoliv vrátit a pečlivě je prostudovat. Po opětovném potvrzení tlačítkem Accept se zobrazí potvrzení o dokončení registrace.

Dokončení registrace

Nyní můžete kliknout na odkaz Login a přihlásit se do svého účtu, který vypadá nějak takto:

První přihlášení

Zelená hláška informuje o tom, že se čeká na schválení vašeho pasu (mělo by být hotové do 48 hodin) – dostanete o tom vyrozumění emailem. Poté již budete moci nahrát svých prvních deset fotek nebo ilustrací.

Přečtěte si také podrobný návod pro nahrávání fotek do fotobanky Shutterstock, což je vlastně pokračování tohoto článku. Obdobně jsem již zpracoval registraci a nahrávání na fotobanku Dreamstime.

Petr Václavek

Zobrazit příspěvky od Petr Václavek
Grafik na volné noze, kterého živí kreslení pro zahraniční microstock fotobanky, příležitostný fotograf, tvůrce dubánků, velký lenoch, čajopijec, a vášnivý čtenář.

66 Komentářů

  1. Bunadruhu
    2. 3. 2009

    Zaregistrovala som sa na Shutterstock,ID mi schválili /dala som tam odkaz na Vás/. Chcela by som tam nahrať mojich prvých 10 ilustrácií, ale neviem kde a ako sa to nahráva . Bude im stačiť eps formát nahratý v Coreli podľa návodu Davida Šimlu? Pomôžete mi prosím, alebo mi vie niekto poradiť? Dopredu ďakujem, Vaša stránka mi veľmi pomohla.

    Odpovědět
  2. Petr Václavek
    2. 3. 2009

    [1] Díky za chválu, návod na upload ilustrací by se tu měl objevit v průběhu týdne, už se na něm pracuje.

    Můžete to zatím zkusit sama – nahrávání se schovává pod položkou SUBMIT. A předem doporučuji nedávat do první desítky vektory v EPS formátu, ale raději je vyexportovat jako velké JPGy a ty tam nahrát (vyhnete se problémům s formátem EPS) – více o tom viz článek Jak exportovat grafiku z Illustratoru pro fotobanky

    Až vám Shutterstock přijme těchto deset ilustrací, nic vám nebrání nahrát je tam znovu, tentokráte jako vektory.

    Odpovědět
  3. Honza
    6. 3. 2009

    Chtěl bych se zeptat, jestli musí být odeslaná kopie jenom pasu? Jestli není možné poslat jiný doklad. Spousta lidí už pas třeba nepoužívá, díky.

    Odpovědět
  4. Johny Drake
    6. 3. 2009

    [3] Lze použít odlišné doklady, ale vždy to je tak trochu pokus/omyl. Zpravidla by měly doklady platné v EU(třeba řidičák) projít, ale u pasu to je jistota.

    Odpovědět
  5. Honza
    10. 3. 2009

    Mám dotaz ohledně registrace. Uploudoval jsem obrazek s kopií dokladu, prošel prvním odsouhlasením, potom se mi zobrazila druhá stránka tak jak je to v návodu, ale tady už žádné tlačítko Acept není… jak se můžu dostat dál? díky…

    Odpovědět
  6. Petr Václavek
    11. 3. 2009

    [5] Co je na konci té stránky? Zkuste refreshnout tu stránku, třeba se nenačetla celá. A co to udělá, když se znovu přihlásíte?

    Odpovědět
  7. zuz
    20. 3. 2009

    také bych měla otázku k dokladu, bohužel nepoužívám pas a řidičák taky nemám. Jediné co mohu poskytnout je OP a do toho se mi moc nechce. Je to bezpečné, popř. uznají nascanovanou občanku? moc dík za odpověď a díky za články:)

    Odpovědět
  8. Petr Václavek
    20. 3. 2009

    [7] Vím o několika lidech, kterým občanku uznali a o pár dalších, kterým zase ne. Chce to prostě vyzkoušet. A zda je to bezpečné? Jak už jsem psal v článku – Shutterstock je jedna z největších microstock fotobank na světě a určitě se pečlivě stará o příslušnou bezpečnost dat.

    Odpovědět
  9. Jirka
    12. 5. 2009

    Ahoj, tak jsem se včera rozhodl přihlásit se do Shutterstocku. Dlouho jsem střádal a pečlivě vybíral, které fotky zašlu jako prvních 10. Nic jsem nechtěl uspěchat, tak jsem si zatím v klidu vytvářel své portfolio na DT. Po registraci (pas mi mimochodem schválili okamžitě při registraci, takže na schválení ID jsem nemusel vůbec čekat)jsem nahrál svých 10 fotek. Fotky jsem nahrával v ccca 22:30 večer a ve 23:30 (čili po hodině) jsem měl resume…. Mám to opět zkusit za měsíc :((. Z 10 fotek mi ohodnotili pouze 4 a jelikož byly pro SS špatně vyfocené, další již nekontrolovali.

    U 3 fotek ze 4 byl důvod zamítnutí: „Poor Lighting–Poor or uneven lighting, or shadows. White balance may be incorrect“

    a dvou z toho ještě:

    „Composition–Limited commercial value due to framing, cropping, and/or composition.“

    Na co si mám dát příště pozor, abych opět neměl hodnocení Poor lighting ? Zdálo se mi, že všechny fotky jsou co se týče světla v pořádku….

    Odpovědět
  10. Petr Václavek
    13. 5. 2009

    [9] Zdravím, v brzké době chystám článek o Shutterstocku – zejména pak o první desítce – rady, tipy a hlavně reálné ukázky, zejména zamítnutých fotek a ilustrací s výkladem – co se jim na tom nelíbilo a případně jak to napravit.

    Sháním tedy ukázkové zamítnuté fotky a ilustrace i s hláškami co k nim Shutterstock napsal, které bych mohl zde na webu vystavit (ve zmenšené podobě + několik výřezů ve 100% zobrazení – potřeboval bych tedy ty reálné soubory). Máte-li někdo, nabídněte, některé z nich určitě využiji a v případě zájmu (záleží na vás) můžu uvést i vaše jméno.

    Odpovědět
  11. Jirka
    14. 5. 2009

    Ahoj,

    mé zamítnuté fotky Vám určitě zašlu i s popisem zamítnutí. Třeba by se Vám pro článek hodily :). Jen mi napište Váš email.

    S pozdravem JH.

    Odpovědět
  12. Petr Václavek
    14. 5. 2009

    [11] Můj email je petr (at) vacla­vek.com a předem díky za fotky pro článek (fotky můžou samozřejmě posílat i ostatní!).

    Odpovědět
  13. Palo
    4. 6. 2009

    Zdravím a ako to je s lincenciami? Na Shutterstocku sú výhradné, nevýhradné? Ak dam nejaku do Shutterstocku, môžem ju dať i inde? (napr. fotobanka.cz).Diky.

    Odpovědět
  14. Petr Václavek
    4. 6. 2009

    [13] Na Shutterstocku je všechno nevýhradní, takže je možné ty samé snímky prodávat i kdekoliv jinde.

    Odpovědět
  15. Ivana
    20. 8. 2009

    Dobrý den, pane Václavek! Děkuji Vám za návod na přihlášení do Shutterstocku, moc mi pomohl. Vše šlo hladce a rychle. Drobný zádrhel nastal jen při registraci, řidičák nechtěli, tak jsem poslala pas. Vzali mi napoprvé všech 10 fotek. Ivana

    Odpovědět
  16. Petr Václavek
    20. 8. 2009

    [15] Tak to gratuluji! K tomu není co dodat – snad jen přeji hodně prodejů!

    Odpovědět
  17. Zuzka
    21. 8. 2009

    Dobry den, zaujala ma cast zmluvy (4ty odstavec): „You expressly waive any artists' authorship rights or any droit moral that you would otherwise have under the laws of the State of New York, United States Copyright Act or similar laws of any jurisdiction.“ Ako tomu mam rozumiet? Dakujem za objasnenie.

    Odpovědět
  18. Petr Václavek
    28. 8. 2009

    Dobrý den,
    také jsem si nebyl jist touto částí překladu, tak jsem se trochu informoval jinde a toto jsem se dozvěděl:

    Pokud rozumim, tak Vyslovne se vzdavas prava na uvedeni autorstvi a pripadne ostatnich osobnostnich prav (jak se jim rika v ceskem zakone; v ceskem pravu se jich vzdat nezle)… ktere mas podle zakonu blabla USA nebo podobnych jinde.

    Jde o to, že podle těch práv jinak může autor požadovat např. uvedení autorství, právo na dohled na změnami díla, a pod.

    Odpovědět
  19. Honza
    16. 9. 2009

    Zdravím. Mám dotaz. Pokud jsem dosáhl limit 75$. na shutterstocku a mám jej i vyplněn v profilu jako minimum jakožto i adresu paypal, mám nějak žádat o vyplacení, nebo se tak děje automaticky? Děkuji.

    Odpovědět
  20. Petr Václavek
    16. 9. 2009

    Zdravím,
    o nic se žádat nemusí, na Shutterstocku vždy na konci měsíce zkontrolují, zda vaše dosavadní nevyplacené výdělky překročily stanovené minimum a pokud ano, tak je automaticky pošlou na vámi uvedený účet (paypal nebo moneybookers). Posílají to v průběhu prvního týdne nového měsíce, předtím ještě pošlou email, kolik a kam převádějí.

    Odpovědět
  21. bunadruhu
    17. 11. 2009

    Dobrý deň,
    mám dvoch potencionálnych členov pre Shutterstock. Môžete mi prosím poradiť, čo mám urobiť, aby sa zaregistrovali cez môj ,,referrer code,,? Som úplne bezradná.
    Ďakujem.

    Odpovědět
  22. sagi
    14. 12. 2009

    dík za podrobný návod… povolenie mi poslali do hodiny… zž len vybrať 10 foto… držte mi palce 🙂
    nech sa darí
    sagi 🙂

    Odpovědět
  23. dejaVuCZ
    17. 12. 2009

    Hezky den vsem.
    Panu Vaclavkovi velke diky za prakticke clanky.
    Vcera jsem se registroval (vse ok), ale ID (obcanku) mi zamitli, ze pozaduji pas. Bohuzel mam pas uz nekolik let neplatny a ridic take nejsem. Zrejme je tam vice „posuzovatelu“ a nekdy to projde, nekdy ne.
    Premyslim ted nad tim, jestli mam chvili pockat a pak ID poslat znovu. Nechci si je rozhorcit, kdyz na to narazi stejny clovek. Muzu vedet, co si mysli ostatni?
    Diky vsem a mnoho zdaru 😉 .

    Odpovědět
  24. DAVID
    4. 2. 2010

    Dobrý den, zaregistroval jsem se na SS, nafotil sem PAS a čekal na schválení. Došla mi odpověd, že mnou napsané údaje neodpovídají těm na PASu nebo něco takového…mám jim zaslat znova PAS, který odpovídá údajím na účtu. Mnou napsané údaje mají háčky a čárky, takže se na SS účtu zobrazují jako „kliky-háky“ což je fakt, že pak nesouhlasí..jenže jak to mám teď předělat? Prosím Vás tímhle o radu.
    Děkuji Vám

    Odpovědět
  25. Petr Václavek
    4. 2. 2010

    Zdravím,
    doporučuji upravit informace v profil tak, aby neobsahovaly znaky s diakritikou a pak jim poslat ten pas znovu.

    Odpovědět
  26. DAVID
    4. 2. 2010

    Ano, psali mi, že mám buď poslat emailem opravené údaje a nebo pas, který odpovídá přesně údajům.. přímo z účtu se to opravit nedá, tak sem to poslal mailem..uvidíme, protože má angličtina je opravdu mizérie.
    Děkuji moc

    Odpovědět
  27. Vašek
    5. 2. 2010

    Ježiš lidi neblázněte. Někdy je mi až hanba, na co musí pan Václavek odpovídat. Zapojte svůj mozek, než se zeptáte. Když chcete fotit a přispívat do fotobank, tak je na místě (a očekává se) alespoň průměrná inteligence. Díky za pochopení

    Odpovědět
  28. Johny Drake
    6. 2. 2010

    [27]
    Ano obdivuji s jakou vytrvalostí a trpělivostí Petr odpovídá na některé (elementární a často se opakující) dotazy. Ale ještě víc doceňuji někoho kdo má (případně) trpělivost s Vámi.

    Odpovědět
  29. Dušan K
    6. 2. 2010

    [28]Chápem Vaška, keď sa zastáva pána Václavka. Takéto stupidné dotazy typu: Čo mám robiť, keď mi napíšu: „Opravte údaje alebo zašlite znova pas“. Mám opraviť údaje alebo poslať znova pas? Nieje to hovädzina? A Johny Drake neurážajte a pozrite sa na svoje ilustrácie jednu po druhej. S vami musí mať pán Václavek aj veľa trpezlivosti. Jeden plagiat vedľa druhého. Skúste ten mozog tiež zapojiť a nekopírujte!

    Odpovědět
  30. Zdenek
    9. 2. 2010

    [29] No máte pravdu. Ilustrace jsou si velice podobné. Tak mě tak napadá otázka. Jak je to s ilustracemi a autorskými právy, když se od autorových liší jen v detailech (barvy, drobné úpravy) a na první pohled je zřejmé, že jde o kopii? Řeší to nějak fotobanky nebo je to na benevolenci ilustrátora? Může v těchto případech být nějaký postih? Kde je hranice mezi překresleným obrázkem a plagiátem a kdo jí určuje. Děkuji mockrát za odpovědi, pokud někdo víte. A panu Václavkovi díky za jeho četné příspěvky a za jeho web.

    Odpovědět
  31. Johny Drake
    9. 2. 2010

    Bez mučení přiznávám,
    tohle je illustrace
    http://www.shut­terstock.com/…ext-new.html
    inspirovaná touhle:
    http://www.shut­terstock.com/…-ribbon.html
    a ten „stuhový prvek“ se několikrát v různých oběmnách vyskytuje v celém mém portfoliu.

    myslím ale že plagiátorství je přeci jen něco jiného.
    http://www.shut­terstock.com/…-ribbon.html

    Přiznávám byly časy kdy jsem v portfoliu plagiáty měl, jsem přesvědčen že teď už je to jen inspirace. Máte-li jiný názor, sem s ním. Já plagiáty v portfoliu vážně nechci mít. Ale prosím o konkrétní URL, ať víme o čem je řeč.

    Odpovědět
  32. Zdenek
    9. 2. 2010

    [31] Já nenapsal, že vyváříte plagiáty. Jen že ilustrace jsou si velice podobné. A napadla mě otázka o autorských právech, kde jsem se ptal komu přísluší hodnotit, co je kopie a co originál – kde je ta mez. Inspirace je povolená a každy ať ji hledá kde chce. Žádné konkrétní příklady ode mě nečekejte, spíše mě zajímá odpověď na můj dotaz.

    Odpovědět
  33. Johny Drake
    9. 2. 2010

    [32] myšleno jako reakce na [30]…

    Odpovědět
  34. Ondřej
    11. 4. 2010

    chci se zeptat, musím být starší 18 let pro registraci? stačí když na pasu nevyfotím datum narození nebo je to povinné?
    díky

    Odpovědět
  35. Petr Václavek
    11. 4. 2010

    Pokud vím, tak věk není důležitý. Poslal bych tam normální snímek pasu, pokud tam nebude datum narození, tak by ho nemuseli uznat.

    Odpovědět
  36. Miró
    18. 5. 2010

    chci se zeptat jak postupovat v pripade, kdyz mam pas nas (CZ), ale bydlim dlouhodobe v zahranici (Spanelsko)… mam jim poslat take kopii povoleni k pobytu s adresou na ktere bydlim, spolu s kopii pasu? kdyz chci do formulare uvest tuto adresu v Spanelsku?
    dík ;o)

    Odpovědět
  37. Miró
    19. 5. 2010

    takze moje otazka (36) uz je neaktualni,protoze uz mi potvrdili registraci ID
    ;o)

    Odpovědět
  38. Tom
    30. 9. 2010

    Dobrý den, mám problém s registrací na shutterstock. V podstatě je to asi jen banalita, ale jsem z toho lehce rozladěn, jelikož jsem se namlsal na Vašich stránkách, hodně toho načetl a nakonec nic z toho. Problém je následující, registroval jsem se, zaslal fotku pasu, potvrdil smlouvy a licence a čekal. A stále čekám. Už je to více dní a nic se neděje. Při pokusu o přihlášení na http://submit­.shutterstock­.com se stránká prostě jen znovu načte. Když napíšu přihlašovací údaje špatně tak se ozve, ale jinak dělá mrtvého brouka. Na email mi nic neposlali, ani odmítnutí, ani přijetí, kromě úvodního mailu kde potvrzuji přihlašovací údaje atp. Přihlášení jsem zkoušel ze zcela odlišných počítačů s různým nastavením bezpečnosti a odlišnými poskytovateli. Zvažuji další postup, možná jim napíšu, ale nejdřív jsem se chtěl zeptat Vás, jakožto člověka s velkou zkušeností ohledně shutterstocku. Za případnou pomoc děkuji 🙂

    Odpovědět
  39. pekelnik
    30. 9. 2010

    To to môže trvať pár dní, kým ti skontrolujú doklady, u mňa to bolo tuším viac než týždeň… Keď sa neozvú, napíš na support.

    Odpovědět
  40. pekelnik
    30. 9. 2010

    JO ale so supportom treba mať tiež trpezlivosť, niekedy sa ozvú do dvoch dní, niekedy po týždni, inokedy sa mi neozvali vôbec a musel som poslať mail znovu 🙂 Majú tých mailov asi denne celkom dosť a občas sa proste čosi stratí…

    Odpovědět
  41. Tom
    1. 10. 2010

    Zdravím všechny. Tak mám odpověď, a zároveň odpověď pro všechny, kterým ještě nebylo 18, a chtějí poblikovat(nebo vydělávat, jak to nazvete je na vás) na shutterstocku. I v případě, že vám zbývá kupř. jen pár měsíců jako třeba mě. Objasnil mi to jistý Toshi Katayama z technical supportu zmíněné firmy a dodal, že věk není možné kompenzovat prohlášením rodičů, nebo právních zástupců atp.

    • Per the Shutterstock Terms of Service, you may only sign up as a submitter to

    Shutterstock if you are of legal age to sign a binding contract in the country
    where you reside. This age is 18 in most countries.
    No one, not your parents or anyone else, can sign on your behalf. *

    Tak budu asi zatím hrabat fotky na potenciální portfolio a za pár měsíců se uvidí, jestli vůbec projdu 🙂 Doufám že mé zklamání alespoň objasnilo otázku věku ostatním fotografům podobně smýšlejícím a dodávám „vydržte, čas se sice vleče, ale neuteče 🙂 “ . Mimochodem, opravdu pěkné stránky a fotky 🙂

    Odpovědět
  42. Tom
    1. 10. 2010

    eidt 41 – publikovat

    Odpovědět
  43. Vladislav Jasiok
    2. 12. 2010

    Dobrý den, pane Václavku chtěl bych se zeptat na vyučtování, platby a vytvoření účtu u Moneybookers či Paypal-u, jednak který z těchto dvou způsobů doporučujete a jak to vlastně funguje. Má představa je taková, že se u jedné z těchto institucí zaregistruji, dám číslo svého bankovního účtu a skrze emaily se mi bude potvrzovat, kolik jsem obdržel peněz. Peníze půjdou na můj účet automaticky. Jestli se mýlím, opravte mě.Děkuji za odpověď. S pozdravem V. Jasiok

    Odpovědět
  44. Johny Drake
    2. 12. 2010

    [43] Účet (ať už u paypal, nebo moneybookers) funguje jako samostatný účet. Musíte si ho založit, potvrdit svoji totožnost, propojit s kartou (která má internetové bankovnictví).
    A pak si můžete na svůj (normální) bankovní účet posílat peníze které na paypal/moneybookers poslal shutterstock.com

    Odpovědět
  45. Vladislav
    3. 2. 2011

    Dobrý den. Pane Václavku, měl bych dotaz na tu dvoukolonku v přihlašovacím formuláři-„Desired Password a na Enter Password Agein“, jaké že se to heslo tam píše. Použil jsem něco svého, a tak nevím, jestli jsem neudělal něco, co nebude fungovat. V přihlašování jsem se dostal až k zaslání kopie řidičáku, vrátili mi to s tím, že chtějí obě strany dokladu. Pak jsem udělal chybu v přihlašovacím heslu a už se tam nedá dostat. Asi si celé to přihlašování zopakuji, jestli v tom zase není nějaký háček.Díky za odpověď. V.

    Odpovědět
  46. Johny Drake
    3. 2. 2011

    Na příkladu to vypadá takhle
    Desired Password : „mojeheslo“
    Enter Password Again: „mojeheslo“

    (ta druhá kolonka je pro ověření že jste v první neudělal překlep)

    Jestli máte jednou založený účet tak určitě existuje způsob jak se k němu dostat ikdyby jste heslo zapoměl.

    shuttestock na to má formulář přímo tady:
    http://submit­.shutterstock­.com/forgot.mhtml

    Odpovědět
  47. Vladislav
    3. 2. 2011

    Takže jsem celkem nic nepokazil. Konečně jsem se tam dohrabal. Můj problém byl v tom, že jsem zaměnil uživelské jméno s heslem. Každopádně díky. V.

    Odpovědět
  48. mayka
    10. 6. 2011

    zdravim vsetkych, samozrejme hlavne „mistra“ Vaclavka 🙂
    Takze ja utopistka po uspesnej registracii sa prave trapim s nahravanim mojich prvych 10 vektorov do SS. VSetko som urobila podla navodu, grafiky nahravala v jpg i psd formatoch, no po odkliknuti mi vyhodilo chybove hlasky, ze fotky v jpg maju menej nez 4,0MP – toto nechapem ved je to len nahlad ktoremu staci min. 400×500p nie? DAlsia vec je udajne vektory a nahlady nie su kompatibilne, nerozumiem ved aj nazvy som davala rovnake..v oblasti Content Editor som si vsak nasla 2 nahlady grafik ktore mi vzalo – to ich odtial teraz nedostanem prec, aby som mohla opat vsetkych 10 nahrat odznova? Prepacte som trochu na tieto technicke veci antitalent,ani neviem ci som sa spravne vyjadrila.. ale toto ma dost vzalo, myslela som si ze aspon cez toto prejdem..
    dakujem za pomoc

    Odpovědět
  49. Jonny Drake
    10. 6. 2011

    [48]
    Bude to tím že .psd je přípoma pro photoshop. (nejedná se tedy o vektorový soubor) formát které SS požaduje je EPS (verze 10). Pak už by mělo bý všechno v pořádku. Illustrace z content editor jdou smazat tlačítkem „remove“.

    Odpovědět
  50. mayka
    10. 6. 2011

    vdaka..prisla som medzitym na chybu – moju..takze s napatim cakam na (ne)schvalenie 🙂

    Odpovědět
  51. Jan Sima
    26. 1. 2012

    Dobry den,postupoval jsem presne podle vaseho navodu ale na konci kdyz jsem mel kliknout na kolonku accept tam zadna nebyla,zkousel jsem se dostat na ucet ,ale pise mi to „invalid login“.Nevite v cem muze byt chyba?Predem dekuji za odpoved.

    Odpovědět
  52. Petr Václavek
    26. 1. 2012

    Zdravím,
    napadá mě, že by to mohla být nějaká chyba v prohlížeči – zkuste to s jiným prohlížečem, třeba to pak bude OK.

    Pro jistotu se ještě mrkněte na Zaktualizovaný návod na registraci na fotobanku Shutterstock který jsem nedávno publikoval na webu http://www.fotobanky.cz

    Odpovědět
  53. Jan Sima
    27. 1. 2012

    Ano uz to funguje cekam na schvaleni ,dekuji za pomoc

    Odpovědět
  54. Mia
    13. 7. 2012

    Snažím se registrovat, ale registrace probíhá nějak jinak než jak se tu popisuje, možná už to změnili? Žádné dlouhé formuláře a ID a 10 obrázků po mně chtějí v jednom kroku. Nahrála jsem je tam, popsala atd. a pořád mi je to nechce přijmout, píšou

    „Your account is currently in review mode. We require that you successfully submit exactly 10 images for review.

    10 of your images contain errors
    Some of your recently submitted content contains errors. Please click „Continue“ to return to the edit screen and make the proper corrections.“

    Rozumím co píšou, ale nechápu, co je špatně, jestli mám čekat na ověření ID nebo oni čekají, až to opravím? Nevím jak, keywords i názvy jsou už OK, fakt netuším, kde je chyba!!

    Odpovědět
  55. Vlasto
    26. 7. 2012

    Dobrý deň. Pán Václavek, pripájam sa k dlhému radu ľudí, ktorí Vás prosia o radu. Na Shutterstocku som sa zaregistroval, poslal prvých desať fotiek. Obratom mi ich vrátili s pripomienkami k textom (zemepisné názvy, ktoré Američania nepoznajú… a duplicita niektorých kľúčových slov. Hneď som popisky i kľúčové slová opravil a uploadoval znova. „Čítalo“ to celú noc, ráno som to zastavil. Po dôkladnej kontrole som uploadoval znova, ale stále to „načítava“. Znamená to, že kvôli chybám v popiskoch musím mesiac čakať? V ich odkaze o tom nebola zmienka.
    Vopred Vám ďakujem za odpoveď.
    Zdraví Vás Vlasto

    Odpovědět
  56. Petr Václavek
    26. 7. 2012

    Mio,
    máte nejspíše chyby v těch 10 obrázcích – máte vybrány kategorie? Nemáte nějaké chyby v klíčových slovech? Zadala jste jich dost? Nebo nemáte jich naopak moc?

    Odpovědět
  57. Petr Václavek
    26. 7. 2012

    Vlasto,
    nevím co myslíte tím „obratom mi ich vrátili“ – pokud na vás jen vyskočila zpráva v prohlížeči, tak se ještě nic neodeslalo a vy musíte poopravovat a odeslat.

    Pokud vám přišel email a v něm byly popsány ty chyby, tak už se to odeslalo a vy musíte počkat měsíc na další pokus.

    Pokud se jedná o první případ a prohlížeč pořád načítá, tak zkuste použít jiný prohlížeč, občas tam mají chybky – pořád ladí nové a nové verze.

    Odpovědět
  58. Martin
    21. 3. 2014

    Dobrý den, mám dotaz na Paypal účet, který je potřeba propojit se Shutterstockem – musí to být „bussines účet“? Předpokládám, že ano.

    Odpovědět
  59. Petr Václavek
    23. 3. 2014

    Pokud vím, tak nemusí, stačí normální.

    Odpovědět
  60. Martin
    13. 4. 2014

    Děkuji za vaši odpověď.

    Odpovědět
  61. monika sloupova
    10. 7. 2014

    Dobry den,
    mam trochu potize s nahravanim vektoru do Shutterstocku, vetsina z nich mi nepresahne 4 MB a uz nevim cim je zvetsit. Poradite mi?
    Take uz maji jiny system nahravani nez mate v navodu, ale s tim si poradim. Je hrozne divne, ze registrace a nahravani se nyni spojily v jednu aplikaci a rovnou pri registraci chteji vsech 10 ilustraci hned nahrat. Do toho tato aplikace neustale zamrza. Mate s tim zkusenost?
    Dale jsem se chtela zeptat, jak na to, kdyz chci vydelavat na fotobance Shutterstock jako OSVC?

    Dekuji
    m. sloupova

    Odpovědět
  62. Petr Václavek
    10. 7. 2014

    Moniko, dotazy směřujte spíše na diskusní fórum http://forum.fo­tobanky.cz, tam ti poradím(e) detailněji. Co se týče velikosti, pleteš rozměr a velikost souboru – viz http://fotoban­ky.cz/velikost-mb-mpx

    Odpovědět
  63. Honza
    2. 11. 2014

    Dobrý den, Petře,
    už pár měsíců jsem přispěvatelem shutterstocku a nyní bych chtěl na shutterstocku také nakupovat. Je možné nějak vytvořit „zákaznickou registraci“ z mého stávajícího přispěvatelského účtu? Nebo se mám registrovat jako nový zákazník a později by šel nějak přispěvatelský a zákaznický účet propojit?
    Děkuji.

    Odpovědět
  64. Petr Václavek
    2. 11. 2014

    Honzo, bohužel na Shutterstocku není možné propojit prodejní a nákupní účet – jsou na sobě nezávislé, nelze tedy výdělky utrácet na téže fotobance.

    Odpovědět
  65. Lenka
    22. 1. 2015

    Dobrý den,
    mám obrovskou prosbu na někoho kdo je zaregistrován na shutterstock. Našla jsem tam jedno logo indiána, kterébych ráda získala. bohužel si nemohu dovolit zaplatit 39EUR + 21%DPH za jedno logo. By by někdo tak moc laskav a logo stáhnul. Ráda bych to zalatitla přímo někomu.
    Mohl b mi někdo pomoci, nebo poradit?

    Děkuji
    Lenka

    Odpovědět
  66. Petr Václavek
    22. 1. 2015

    Zdravím,
    má to dva háčky:

    1. Licence Fotobanky neumožňuje (nepovoluje) používat prodávané obrázky jako logo
    2. Licence je nepřenosná, takže i když vám tu ilustraci někdo koupí, tak to není zcela legální.

    Ale nějaké možnosti fungují, popsal jsem je v tomto článku: http://fotoban­ky.cz/…hutter­stocku

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Skočit na začátek stránky