Doc Baumann: Adobe Photoshop Výběry

Doc Baumann: Adobe Photoshop VýběryVýběry jsou základní technologií na které stojí Adobe Photoshop. Bez nich by byla práce v něm (a vlastně v jakémkoliv bitmapovém editoru) téměř nemožná. Možná právě proto si zasloužily samostatnou knihu v edici „Adobe Photoshop – základní dovednosti“.

Publikace čtenáře seznámí se všemi možnými způsoby vytváření výběrů – ať už ruční nebo automatické (např. podle barev), ukáže jak je kombinovat, upravovat, ukládat a používat. Jedním z podtitulů edice je „vizuální výuka“, což spočívá hlavně v tom, že každá stránka obsahuje velký snímek obrazovky Photoshopu s pracovním plátnem, případnými dialogy či nabídkami a ikonami použitých klávesových zkratek. Je-li čtenář alespoň trochu zběhlý, pak většinu výkladu na stránce, který zabírá jen zlomek plochy, z tohoto obrázku snadno pochopí.

Jste-li Photoshopový začátečník, pak kniha představuje dobrého průvodce – ale pouze pro jednu jedinou oblast. Pokud se chcete ale chcete naučit pracovat s Photoshopem pořádně, budete si muset buď koupit všechny knihy z této edice (díky použitému křídovému papíru to nebude zrovna nejlevnější záležitost) a nebo za zlomek jejich ceny koupit jednu jedinou publikaci, která se věnuje Photoshopu kompletně od A po Z.

Hodnocení: 7/10

Doc Baumann: Adobe Photoshop Výběry, Computer Press 2007, 110 stran, 229 Kč, ISBN: 978–80–251–1529–9

Petr Václavek

Zobrazit příspěvky od Petr Václavek
Grafik na volné noze, kterého živí kreslení pro zahraniční microstock fotobanky, příležitostný fotograf, tvůrce dubánků, velký lenoch, čajopijec, a vášnivý čtenář.

1 Komentář

  1. stafl
    11. 11. 2008

    „..a nebo za zlomek jejich ceny koupit jednu jedinou publikaci, která se věnuje Photoshopu kompletně od A po Z.“

    jakou doporučíte?

    a ta samá otázka pro AI..

    díky.

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Skočit na začátek stránky