FeedBurner

Feedburner V poslední době se mi ozvalo pár čtenářů a stěžovalo si, že mám špatné kódování češtiny v RSS, že to jejich čtečka špatně zobrazuje. Problémy se objevily (nejspíše) po nasazení Google Adsense a všichni čtenáři s tímto problémem používají Google Reader.

Nuže věřte milí Google Readeři, že už jsem s tím něco udělal! Tedy né moc, neboť není času nazbyt a pak taky se pomalu chystá kompletní překopání blogu včetně nového designu (toto je jen provizorní design – ale že má výdrž, co? Je tu s námi již asi tři roky).

Ono provizorní řešení se nazývá FeedBurner – online služba na webu, která přechroustá jakékoliv RSS a vyplivne nové. Nevím co s tím mezitím dělá, ale je fakt, že to funguje a i v zahraničí je velmi oblíbená (službu jsem objevil díky tomu, že několik zahraničních blogů, které sleduji ve své RSS čtečce jej používá). Jako vedlejší produkt vznikají ještě statistiky vypovídající nejen o počtu přihlášených čtenářů.

Zatím jsem vytvořil jen dva feedy – jeden pro kompletní blog, druhý pro fotoblog (slibuji, že časem přidám nové snímky):

Takže pokud jste vydrželi i s tou „zmrvenou“ češtinou, opravte si prosím linky. A pokud chcete kanály i pro jednotlivé rubriky, dejte vedět, rád je vytvořím.

Otázka na závěr

Chcete raději RSS pouze s perexem (RSS obsahuje pouze úvodní odstavec) a nebo RSS s obsahem celého článku?

Petr Václavek

Zobrazit příspěvky od Petr Václavek
Grafik na volné noze, kterého živí kreslení pro zahraniční microstock fotobanky, příležitostný fotograf, tvůrce dubánků, velký lenoch, čajopijec, a vášnivý čtenář.

6 Komentářů

  1. Martin Stiborský
    4. 10. 2007

    Perex bohatě stačí.

    Odpovědět
  2. Rudy
    4. 10. 2007

    Myslíš že někoho zajímá tvůj nudný a nicotný blog? Pche…

    Odpovědět
  3. forest
    4. 10. 2007

    Plný článek, šetří to čas.

    Odpovědět
  4. Petr Václavek
    4. 10. 2007

    [2] evidentně jo, když mu stojí za to přijít na můj blog a napsat komentář :))))

    Odpovědět
  5. Milan Kryl
    4. 10. 2007

    Výborně 🙂 správnou češtinu vítám!

    Pokud bude článek celý, tak přestanu chodit číst přímo na články 🙂

    Odpovědět
  6. BuzzMag
    8. 10. 2007

    Skvělé, taky jsem si stěžoval – nemohl jsem zdejší posty přidávat do linkblogu http://buzzmag­.cz/link-blog/ (přes RSS to čte stejně jen 1 člověk, takže žádný terno). Jinak jsem rozhodně pro celé články v RSS, když není zrovna hodně času (většinou), blogy bez plných článků v readeru přeskakuju. „Venku“ už jsou plné články naštěstí de facto standard (ať si Dočekal myslí co chce). – Neuman

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Skočit na začátek stránky