Mordy Golding: Adobe Creative Suite CS2 Průvodce grafika

Mordy Golding: Adobe Creative Suite CS2 Průvodce grafikaFirma Adobe vyvíjí jeden z největších (a také nejlepších) balíků grafických programů – Adobe Creative Suite. Své si v něm najdou jak „vektoroví“, tak „bitmapoví“ kreativci, tvůrci tiskovin, elektronických dokumentů i webů – obsahuje totiž Photoshop, Illustrator, InDesign, Acrobat, ImageReady a GoLive. Ovšem pokud tyto aplikace neovládáte, budete si muset koupit knihy… hodně knih… a nebo jednu, která je sice stručná, ale popisuje základy práce ve všech zmíněných aplikacích.

Zmíněná publikace je rozdělena na dvě části. Ta první má podobu manuálu popisujícího prostředí a nástroje jednotlivých programů. Přičemž kvůli omezenému rozsahu je poměrně stručná, nejde nějak extrémně do hloubky ani do šířky a neobsahuje žádné komplexnější postupy. Ale základy vás rozhodně naučí. Oproti tomu druhá část ukazuje několik projektů, ve kterých čtenář zužitkuje znalosti a dovednosti osvojené v první části (tvorba firemní identity, prospektu, reklamního banneru, webové stránky, atd). Názorně je zde ukázáno, jak jednotlivé aplikace spolu spolupracují.

Myslím, že na úvodní seznámení a základní práci s programy Adobe Creative Suite CS2, je to kniha ideální. Pokud budete požadovat důkladnější znalosti v některé z jeho částí, můžete se po prostudování publikace podívat na web, či jinou úžeji zaměřenou knihu.

Hodnocení: 8/10

Mordy Golding: Adobe Creative Suite CS2 Průvodce grafika; Computer Press 2006, 647 stran, 699 Kč, ISBN: 80–251–1288–8

Petr Václavek

Zobrazit příspěvky od Petr Václavek
Grafik na volné noze, kterého živí kreslení pro zahraniční microstock fotobanky, příležitostný fotograf, tvůrce dubánků, velký lenoch, čajopijec, a vášnivý čtenář.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Skočit na začátek stránky