Clint Eccher: Profesionální webdesign – techniky a vzorová řešení

Clint Eccher: Profesionální webdesign - techniky a vzorová řešení Aneb „Jak se dělaly stránky před pěti lety“. Musím uznat, že recenzovaná kniha vzbuzuje spoustu emocí – posuďte sami: Chcete zavzpomínat na staré dobré časy, kdy se všechny weby dělaly pomocí tabulek? Pak si přečtěte receznovanou knihu. Chcete se zasmát? Tak si přečtěte její název a rok vydání: Profesionální webdesign – 2005. A chcete si pobrečet? Tak si představte jak si tuto knihu kupují dnešní weboví začátečníci a snaží se podle ní vytvořit něco profesionálního.

Kniha sama o sobě není špatná, ba co víc, obsahuje několik zajímavých nápadů – například několik volně použitelných designů, které můžete přizpůsobit svým potřebám, včetně postupu jak na to. Ale je STRAŠNĚ stará – originál vyšel v roce 2002, zdrojové kódy ukázek jsou z roku 2001. Tedy jejím obsahem je tvorba webů pomocí vnořených tabulek, které vznikají rozřezáním obrázků ve Photoshopu. Což je v dnešní době archaismus a nemá s profesionálním webdesignem nic společného.

Proto rozhodně tuto knihu nekupujte – snad jen jste-li historici a zajímá-li vás historie webdesignu.

Hodnocení: 1/10

Clint Eccher: Profesionální webdesign – techniky a vzorová řešení; Computer Press 2005, 421 stran, 399 Kč, CD, ISBN: 80–251–0547–4

Petr Václavek

Zobrazit příspěvky od Petr Václavek
Grafik na volné noze, kterého živí kreslení pro zahraniční microstock fotobanky, příležitostný fotograf, tvůrce dubánků, velký lenoch, čajopijec, a vášnivý čtenář.

5 Komentářů

  1. Filosof
    20. 3. 2006

    Ano, ta kniha je fakt neskutečně stará.. jen jsem do ní nahlédl (půl roku zpět) a zhrozil jsem se, jestli to autor myslí vážně.. 🙂 myslel..

    Odpovědět
  2. Petr Václavek
    20. 3. 2006

    Tohle ale není chyba autora! Ten to psal ještě v době, kdy tabulky byly na výsluní – před pěti/šesti lety. Toto je chyba vydavatelství, že vydává a překládá takto zastaralé knihy.

    Odpovědět
  3. ObiSkyWalker
    20. 3. 2006

    Alespoň vím, co mám a nemám koupit :). Jsem rád, že zde máte tolik recenzí na různé knihy, je to skvělá věc.

    Odpovědět
  4. Ivorius
    20. 3. 2006

    Mluvíš mi z duše. Nedávno jsem opět zavítal do knihkupectví s mířidlem na nějakou zajímavou knihu o webdesignu. Když jsem se tak prohrabával tuny knih, znenadání na mě vykoukla tato. Nemohl jsem ani uvěřit, že jí ještě prodávají. Paní prodavačka mě ujistila, že kniha se prodává „celkem dobře“ a že nemají důvod jí stahovat z prodeje.

    BTW: nemáte někdo nějakou zajímavou knihu o flashi na prodej?

    Odpovědět
  5. Meerek
    4. 7. 2008

    Tak já jsem si knihu zhruba před rokem taky zakoupil s doměním, že budu pomocí ní umět rozvrhnout správně grafickou stránku věci atd. Naivně jsem vysolil za ni ty peníze, abych posléze zjistil,že už je dlouho v modě CSS a vše se řeší už trochu jinak, než kniha popisuje. Ani jsem ji pořádně nepročetl, tohle by se stávat nemělo podle mě, pokud vyjde nový titul, tak se očekává, že v ní jsou probrány nejnovější poznatky…

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Skočit na začátek stránky