Michael J. Young: XML krok za krokem

Hledáte-li knihu do které byste mohli zainvestovat své finance a která by vám na oplátku nabídla velké množství informací o technologii XML a byla by čitelná, pak vám můžu vřele doporučit recenzovanou publikaci. Je totiž napsána velmi dobře, má široký záběr a hlavně je určena jak začátečníkům (výklad je opravdu srozumitelný) tak i znalejším uživatelům (autor nezůstává na povrchu problematiky, ale jde do hloubky).

Výsledkem je publikace, díky níž se naučíte vytvářet XML dokumenty, DTD, XML schémata, zobrazovat XML dokumenty na webu pomocí kaskádových stylů, vázání dat, skriptování, DOM a nechybí zde ani vysvětlení XSLT transformací.

Jak vidíte je obsah knihy oproti konkurenčním publikacím rozšířen o velmi zajímavé technologie – vázání dat, DOM a skriptování. Škoda jen, že jsou uvedené technologie ukazovány pouze na prohlížeči Microsoft Explorer a o ostatních zde není ani zmínka. Abych nezapomněl – součástí publikace je i přehledné CD, jež obsahuje nejen všechny zdrojové kódy, ale i potřebné aplikace – MSIE 6, Windows Installer a MSXML 4.0.

Sečteno a podtrženo: XML krok za krokem je velmi dobrá kniha, kterou můžu s klidným svědomím všem doporučit a díky které velmi snadno nejen pochopíte XML, ale hlavně se jej naučíte používat.

Hodnocení: 10/10

Mobil media 2002, 471 stran, 450 Kč, ISBN:80–86593–28–2

Petr Václavek

Zobrazit příspěvky od Petr Václavek
Grafik na volné noze, kterého živí kreslení pro zahraniční microstock fotobanky, příležitostný fotograf, tvůrce dubánků, velký lenoch, čajopijec, a vášnivý čtenář.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Skočit na začátek stránky