Miroslav Kučera: CSS úvod do kaskádových stylů

Kaskádové styly jsou v současné době již nezbytnou součástí webových stránek a ti, kdož by se opovážili vytvářet stránky bez jejich použití si zaslouží na zadek, neboť takové myšlenky jsou velmi zpátečnické a nebezpečné (což dotyční určitě sami časem poznají).

Jestliže jste začátečníci na poli CSS, ale přesto si chcete tuto technologii osvojit, doporučuji vám nastudování základů v knize, jako je například tato. Autor se nezdržuje zbytečnými sáhodlouhými úvody a jde přímo na věc – tedy na první zdrojový kód stránky s připojeným stylem, na kterém ukáže její nejdůležitější vlastnosti a hlavně výhody této technologie. Na dalších stránkách již popisuje jednotlivé atributy, které můžete použít a v závěru naleznete několik odkazů na další zdroje informací. Publikace má i přiměřeně obsáhlý rejstřík a tak ji lze používat i jako referenční příručku.

Co dodat, jedná se o kvalitní knihu, která je určena spíše začátečníkům, neboť pokročilejší témata zde nejsou ani zmíněna (problémy s různými prohlížeči, podrobný rozpis kaskádování, generování layoutu stránky, praktické ukázky rozvržení stránky pouze za pomocí stylů atd.). Nicméně pro určenou cílovou skupinu je více než postačující.

Hodnocení: 9/10

Mobil Media, 2002, 88 stran, ISBN: 80–86593–13–4

Petr Václavek

Zobrazit příspěvky od Petr Václavek
Grafik na volné noze, kterého živí kreslení pro zahraniční microstock fotobanky, příležitostný fotograf, tvůrce dubánků, velký lenoch, čajopijec, a vášnivý čtenář.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Skočit na začátek stránky