Hledá se nová myš

Hledá se nová počítačová myš na práciMoje oblíbená Geniuska s postraními tlačítky už dosluhuje (protože jsem nesehnal ovladače pod Windows 7, které by umožnily nastavit její boční tlačítka na funkci Copy&Paste). Pobyla se mnou hezkých 13 let. Takže se poohlížím po novém kandidátovi.

Co od ní chci:

  • postraní tlačítka na palec, které by se dala nastavit na Copy&Paste
  • když bude mít ještě nějaká další nastavitelná tlačítka, tak to bude jen dobře
  • asi raději drátovou-kabelovou variantu (ale s nějakým tenčím ohebnějším, odlechčeným drátkem) na USB. Doma mám na notebooku Bluetooth myš a to je k vzteku – myš usíná po pár sekundách nečinnosti (musím s ní pak pokvedlat, aby se probudila a kurzor se chytnul – sice jako fajn cvičení na zápěstí, ale člověku to náladu zrovna nezvedne, když potřebuje rychle na něco kliknout). A pak taky jednou za měsíc musím nabíjet baterky. Nebo existují snad myši, které se chovají lépe, slušněji (jo jest neusínají a když se nabíjí baterky, tak je do nich možno zastrčit káblík a tedy fungují pak i bez baterek)?
  • cena do 1500,– (jednak tolik stála ta moje předchozí a jednak jsem vyhrál malou soutěž od Pixmacu, kde byla hlaní cenou právě myš v této hodnotě – bohužel pro počítače firmy Apple)

Co s ní chci dělat

  • pracovat (přeážně v Illustratoru), žádné hry už pár let nehraju (ale tím nechci říct, že vylučuji herní myši, jen že nepotřebuji speciální herní funkce).

Tak jaké je vaše doporučení? Na jakou myšku nedáte dopustit?

Petr Václavek

Zobrazit příspěvky od Petr Václavek
Grafik na volné noze, kterého živí kreslení pro zahraniční microstock fotobanky, příležitostný fotograf, tvůrce dubánků, velký lenoch, čajopijec, a vášnivý čtenář.

15 Komentářů

  1. Lucie
    1. 6. 2012

    K velké spokojenosti používám již nějaký čas tablet Wacom Intuos 3 a k němu Wacom myš. Je to nejgeniálnější řešení, které se mi osvědčilo, má výhody bezdrátové myši, ale bez problémů s baterkami (žádné nejsou), usínáním atd. Dále boční tlačítka, široké možnosti nastavení, kolečko, příjemná do ruky, pěkně klouže, absolutně přesná, nic se nezanáší, nezadrhává.
    Jedinou nevýhodou je nemobilita – funguje pouze na tabletu, tedy jako pracovní myš ideální + k ní mám na cesty bezdrátovou Mighty Mouse. Ano, souvisí s ní investice do tabletu, který je ale nutností pro každého grafika a geniálně tak spojuje obě zařízení. Když má člověk štěstí, tak lze koupit i za dobrou cenu, osobně jsem tablet (A4) i s myší koupila nový ve výprodeji za 3500,–.

    Odpovědět
  2. Petr Václavek
    1. 6. 2012

    Lucie díky za tip, ale Wacom tablet už mám (sice bez myši), ale moc ho teda nepoužívám, jsem více zvyklý na myš. Tablet používám jen na retuše ve Photoshopu, tam je neocenitelný! Ale každopádně to je zajímavý nápad.

    Odpovědět
  3. Martin
    1. 6. 2012

    Já už léta spokojeně používám na práci Logitech MX-518. Je to trochu větší myš, vhodná pro velké ruce.
    Jediný problém je ten, že se už nevyrábí. Její nástupce se jmenuje G400 (recenze: http://www.svet­hardware.cz/…0473F77­.html). Vypadá úplně stejně, boční tlačítka namapovat jdou pomocí SW pro Windows.

    Odpovědět
  4. dysm.
    1. 6. 2012

    Koukám, že nejsem jediný, kdo nedokáže žít bez tlačítek COPY&PASTE :-). Doporučuju Logitech M510 (http://www.czc­.cz/…8827/pro­dukt), která má hodně velkou výdrž (myslím, že jsem baterky měnil po 3 měsících). Teď mám Logitech MX Performance (http://www.al­za.cz/…-d138044.htm), která teda vydrží o něco méně (ale taky má jen jednu baterku). Při práci bez problémů.

    Odpovědět
  5. bradka
    1. 6. 2012

    stejně jak Martin mám Logitech MX518 a v záloze i její starší sestřičku MX500. Všeobecně se mi s Logitech myší pracuje lépe než s MagicMouse. Z těch co se teď prodávají bych bral G400 nebo dražší G500.

    Odpovědět
  6. Dsvid
    1. 6. 2012

    Bezdrátových technologií se dnes není třeba bát. Novější Logitech myši s unifying přijímačem pracují dobře a výdrž baterie je spíše v letech než v měsících. Určitě bych být tebou vyzkoušel MX Performance je ale trochu atypicky tvarovaná a nemusí sednout každému. M705 je takový základ, po straně „jen“ tři tlačítka (+ náklon kolečka do stran), ale za polovinu oproti MX. Ovladače ok, opět nevím jak to mají ostatní značky, ale docela dobrá funkce je možnost navolit si tlačítka podle aplikace ve které zrovna děláš. Copy / Paste je samozřejmostí.

    Razer dělá také dobré myši, hlavně pro hráče, čemuž bohužel přizpůsobuje design. Razer Orochi sedí v ruce skvěle (a úplně jinak než MX) a má možnost odpojit kabel a jet přes bluetooth. Delší zkušenost nemám.

    Odpovědět
  7. Michal Feltl
    2. 6. 2012

    Mam skoro půl roku mx performanceroste skvela.. ma presne to co ty hledas..

    Odpovědět
  8. jakub
    5. 6. 2012

    souhlas s Lucií!

    Odpovědět
  9. Kristýna
    8. 6. 2012

    Také mám dobrou zkušenost s Logitech mx performance. Může se dobíjet na kabelu, ale i bez něj vydrží dlouho. Pohodlná do ruky, citlivá a hladká odezva.

    Odpovědět
  10. jirka
    11. 6. 2012

    pro nastaveni tlacitek pouzivam ovladac primo od microsoftu: IntelliPoint, mrkni na nej a nemusis menit mysaka.

    Odpovědět
  11. Petr Václavek
    11. 6. 2012

    Jirko, díky za tip. Zkusil jsem, ale bohužel nemám Microsoftí myš, navíc je to PS2 přes redukci (jak jsem psal je to starší kousek). Můžete mi poradit jakou verzi softwaru stáhnout pro Win7 aby to fungovalo?

    Odpovědět
  12. BRED
    18. 6. 2012

    Tak v PIXMAC.cz to nevyšlo. Jak jsem se koukal. 😀

    Odpovědět
  13. Petr Václavek
    18. 6. 2012

    BREDe, naopak – vyšlo. Mohl jsem si vybrat jakoukoliv myšku ve stejné cenové hladině (cca 1500,–) Takže nakonec jsem zvolil Logitech Performance Mouse MX a dneska dopoledne už dorazila domů, večer ji vvyzkouším!

    Odpovědět
  14. Martin Hartiník - Svjatogor
    28. 6. 2012

    Ahoj, ja mam R.A.T. 5 a musim povedat ze je to naozaj potkan medzi myskami 🙂 Ma velke dpi, kompletne programovatelne tlacidla (7), a neuveritelne dobre sa drzi v ruke – vdaka kompletne nastavitelnemu telu a loziskam. Ma to kopec dlasich zaujimavosti a tato verzia sa zmesti aj do rozpoctu 1500kc… Te to trosku odvaznejsia volba, ale pise sa o nej, ze toto je buducnost mysiek 🙂 http://www.al­za.sk/…-d183987.htm
    http://www.you­tube.com/watch?…

    Odpovědět
  15. Tomas
    4. 1. 2016

    Ahoj,
    pro čisté praváky doporučuji Logitech M500. Pěkně se drží a pěkně funguje. Pokud byste střídal ruce, v které držíte myš jako já (abyste měl rovná záda), tak doporučuju nějakou symetrickou.

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Skočit na začátek stránky