Christopher Künne: Adobe Photoshop – Vrstvy – Základní dovednosti

Christopher Künne: Adobe Photoshop – Vrstvy – Základní dovednostiNakladatelství Computer Press začalo vydávat novou edici knih o Adobe Photoshopu určenou pro začátečníky. Tyto knihy jsou tištěny na křídovém papíře a věnují se vždy jen jedné oblasti / technice tohoto programu (vrstvy, výběry, fotomontáže, úpravy barev, zaostřování). V této recenzi se koukneme na zoubek knize o vrstvách.

Co se týče obsahu, je to jednoduché – na více jak 100 stránkách je ukázáno, jak se ve Photoshopu pracuje s vrstvami: jejich princip, základní operace, jednotlivé typy (pixelové, textové, vrstvy úprav, výplně, tvaru) režimy prolnutí a jejich organizace.

Textový výklad není příliš obsáhlý, větší část stránky (asi 3/4) zabírají doprovodné fotografie. Pro znalejší uživatele bude přínosem to, že se dozví mnoho užitečných klávesových zkratek – ale v textu je samozřejmě popsána i druhá možnost provedení příkazu – názvy položek v menu (pouze pro českou verzi na MS Windows).

Z této nové edice jsem trochu na rozpacích, neboť jednak náplň celé knihy nijak zvlášť nepřekračuje obsah jedné kapitoly z klasické knihy o Photoshopu a jednak poměr cena / výkon je docela chabý.

Hodnocení: 6/10

Christopher Künne: Adobe Photoshop – Vrstvy – Základní dovednosti; Computer Press 2007, 110 stran, 229 Kč, ISBN: 978–80–251–1560–2

Petr Václavek

Zobrazit příspěvky od Petr Václavek
Grafik na volné noze, kterého živí kreslení pro zahraniční microstock fotobanky, příležitostný fotograf, tvůrce dubánků, velký lenoch, čajopijec, a vášnivý čtenář.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Skočit na začátek stránky