iluTRIKA – originální trika od grafika

iluTRIKA logoKonečně jsem po několika letech práce spustil svůj nový (vysněný) projekt, kde se snažím uplatnit své grafické umění a kreativní nápady. Jde o e-shop s tričkama iluTRIKA, které budou potištěny mými originálními (a snad i vtipnými) ilustracemi. Rád bych se s nimi zaměřil převážně na ty oblasti, které mě baví, takže první trika jsou určeny hlavně grafikům a designérům, ale další budou brzy následovat.

iluTRIKA - domovská stránka obchodu s originálními tričky
K e-shopu jsem zřídil i facebookové stránky a stejně tak i Twitter, kde se budou zobrazovat hlavně novinky v nabídce a různé akce.

Abych upřesnil těch „několik let“ v úvodu článku – ty roky jsem trávil vymýšlením vhodného názvu tohoto projektu a kontrolováním volných domén. Bohužel je tato oblast již značně probraná, takže jsem nakonec skončil u názvu iluTRIKA (jakože trika s ilustracemi :)). Posledních pár týdnů jsem tuto činnost doplnil čmáráním nápadů na trika do svého Moleskinu. A pak už to šlo rychle – založení eshopu, nakreslení několika prvních motivů a vytvoření webových stránek byla práce na pár hodin.

Já vím, není to nic světoborného, ani originálního a nejspíše ani nic výnosného. Ale má to jedno ALE, kvůli kterému jsem do toho šel – prostě mě to baví! Navrhování trik si neskonale užívám a je mi jedno, jestli se prodá jedno, dvě, deset nebo sto (samozřejmě, že když se budou prodávat tak mě to potěší a ještě více by mě potěšilo, kdybych na své triko narazil někde na ulici). Jedno se prodá určitě, protože potřebuji doplnit svůj šatník.

Jak už jsem psal, kreslit potisky na trika mě neskonale baví, co mě ale ale vůbec nebaví je jednání se zákazníky, vyřizování objednávek, fakturace, řešení tisku, doručování, reklamace, … a ani jsem nechtěl (alespoň z počátku) investovat do žádné z uvedených činností. Takže jsem využil služeb zavedené firmy pro potisk trik T-Shock.eu, která se o vše uvedené stará místo mě a já řeším opravdu jen návrhy potisků a reklamu. Sice díky tomu přicházím o velký podíl výdělku, ale co by člověk neudělal za to, že může dělat jen to co si opravdu užívá? Nicméně napadá-li vás jiná alternativa / firma, klidně mi napište.

Co si o tomto eshopu myslíte? Přijdou vám ta trika zajímavá? Koupili byste si nějaké? Těším se na vaše reakce a hlavně na první prodeje!

Neváhejte a podívejte se sami na můj obchod s tričkama iluTRIKA s originálními potisky od grafika.

Aktualizace: Nově jsem od t-shocku přešel na vlastní eshop Flatika.cz – trička pro cyklisty, grafiky a proframátory.

Petr Václavek

Zobrazit příspěvky od Petr Václavek
Grafik na volné noze, kterého živí kreslení pro zahraniční microstock fotobanky, příležitostný fotograf, tvůrce dubánků, velký lenoch, čajopijec, a vášnivý čtenář.

6 Komentářů

  1. Huggi
    28. 1. 2013

    Jako alternativa by mohlo bejt využívaní už dost známýho webu threadless.com
    Nevím jak to tam přesně funguje s financema, ale prodeje tam určitě špatný nejsou..

    Odpovědět
  2. Pavel Jaroš
    28. 1. 2013

    Výborně, každá konkurence pro http://www.defect.cz a geekshop.cz je vítaná.

    Odpovědět
  3. vitek38
    28. 1. 2013

    Koukám, že je tam několik triček s tématem adobe illustrator, photoshop, atd. Rozhodně super nápad, mě se moc líbí. Jen si říkám, jak je to s použitím těchto motivů? Přeci jen je to značka nějakého produktu, možná i logo..

    Odpovědět
  4. Petr Václavek
    28. 1. 2013

    Huggi, o threadlessu vím, mám od nich hned několik trik. Bohužel je tam téměř nemožné protlačit vlastní motiv (i když na druhou stranu, pokud ho vezmou, tak odměna je opravdu královská).

    Pavle, máte tam pěkná trika 🙂

    Vítku, dobrá otázka, zkusím se na to poptat.

    Odpovědět
  5. Farna
    29. 1. 2013

    zahraniční – designbyhumans.com nebo zazzle.com
    ale zkušenosti s nimi v podstatě nemám…

    Odpovědět
  6. Nika
    15. 7. 2015

    Dobrý den,
    Váš článek mě zaujal. Tvoření ilustrací na potisk triček mě taky baví a tak se snažím najít způsob jak tuto zálibu nejlépe zužitkovat. Mám stejný dotaz jako Vítek z r.2013, dohledávál jste o tom již podrobnější informace? Jak je to když navrhnete trička s tématem Ai, či Ps? Protože mezi nejprodávanější trička na t-shock.eu patří právě také motivy, které by mohly být v nějakém rozporu s autorskými právy (superman, mimoňové).

    Předem mockrát děkuji za odpověď
    a přeji spoustu nových nápadů!:)

    S pozdravem Nika

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Skočit na začátek stránky