Haló, IT… Zkoušeli jste to vypnout a zase zapnout?

IT CrowdIT Crowd je nový britský sitcom z prostředí IT. Zatím je na světě jen šest dílů, ale na jaře 2007 by měly vzniknout další. Oněch zmíněných 6 dílů může každý shlédnout na internetu – na serveru YouTube. Seriál byl poprvé vysílán na začátku roku 2006 a každý jeho díl bylo možno stáhnout z webu stanice Channel 4. Možná díky tomu se stal jedním z nejpopulárnějších seriálů uplynulého roku.

IT Crowd

Hlavními postavami sitcomu jsou Roy a Moss, kteří tvoří IT oddělení velké firmy. Jejich klid v suterénu naruší hned na začátku třetí hlavní postava – Jen – jejich nová vedoucí, která ale nemá o počítačích ani páru.

IT Crowd

Nejvíce se při seriálu zasmějí lidi z IT, neb v hlavních postavách nejspíše poznají sami sebe a nebo blízké kolegy z práce. Ale ani ostatní se nudit nebudou – konečně pochopí, jak náročná je práce jejich ajťáka. Třeba se i poučí a příště, než ho zavolají, tak to zkusí „vypnout a zase zapnout“.

Hodnocení: 10/10, titul měsíce

Web: http://www.chan­nel4.com/…s/I­/itcrowd/
Epizody na YouTube: http://youtube­.com/results?…

Petr Václavek

Zobrazit příspěvky od Petr Václavek
Grafik na volné noze, kterého živí kreslení pro zahraniční microstock fotobanky, příležitostný fotograf, tvůrce dubánků, velký lenoch, čajopijec, a vášnivý čtenář.

10 Komentářů

  1. Honza Mac
    10. 7. 2007

    Tento seriál je naprostá bomba. Smál jsem se od začátku do konce. Je dobré se podívat na českou i anglickou verzi. V každém jazyce jsou jiné vtipy. Osobně je nejlepší angličtina. Všem doporučuji!

    Odpovědět
  2. palic
    12. 7. 2007

    Jojo, výborné, ale chtělo by to udělat nějaký výběr nej příhod 🙂

    Odpovědět
  3. Jirk4
    20. 7. 2007

    palic: To snad ani nejde :-))

    Odpovědět
  4. Michal Acler
    24. 7. 2007

    „Zatím je na světě jen šest dílů, ale na jaře 2007 by měly vzniknout další.“

    Jak si to mám přeložit? Mám pocit, že jaro 07 tu už bylo 😉

    Odpovědět
  5. cubic
    2. 8. 2007

    Nekde jsem cetl, ze do konce roku by mela byt druha rada – tech dalsich 6 dilu.

    Odpovědět
  6. Ivo Toman
    1. 9. 2007

    Je to neuvěřitelná p…l, ale myslím že to je spíše pro ty co se nějakým způsobem pohybují v IT. Přítelkyně se se mnou dívala na jeden díl a už to prý nechce nikdy vidět jaká to je blbost.

    Odpovědět
  7. Petr Václavek
    1. 9. 2007

    Tak už dávají novou sérii! Konečně jsme se dočkali 🙂

    Odpovědět
  8. sh
    3. 9. 2007

    Někdo mi to dokonce přirovnával k Červenýmu trpaslíkovi jako britskej humor. Ani po pár dílech jsem nechápal, kde na to přirovnání přišel. Přijde mi to spíš trapné a to bohužel v it pracuji 😐

    Odpovědět
  9. Kubin
    18. 3. 2009

    Mě se to velice líbí, vystihuje to jisté aspekty ajťáků. Ale nejen ajťáku, ale i firemní komunikace. Plno vtipů mi připomnělo nějaké příhody z práce. Zvlášť díl, kde se vše dělalo týmově. Nedávno jsem si pustil znovu jeden díl, ale v anglickém znění a byl jsem překvapen, jak to bylo jiné a jak ty vtipy byly jiné. A naučil jsem se plno nových slangových anglických výrazů. Ještě jsem neviděl druhou sérii, budu ji muset zkouknout. Domnívám se, že lidi, kteří se v takovém prostředí pohybovali (a vnímali to) v tom najdou paradických narážek mnohem více.

    Odpovědět
  10. Petr Václavek
    18. 3. 2009

    [9] Popravdě ta druhá série je velmi slabá, nicméně ta třetí je podle mě ještě lepší než ta první!

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Skočit na začátek stránky