Sin City

Sin CitySin city – město hříchu, město kde kvete zločin, město, ve kterém se odehrávají tři příběhy převedené z komiksů na filmové plátno. Pod taktovkou Roberta Rodrigeze vzniklo asi nejkomiksovější filmové zpracování komiksu, jaké si můžete představit.

Hned od začátku vás zaujmou vizuální efekty a barevné zpracování (vše je černobílé, jen některé detaily – rudá rtěnka, blonďaté vlasy, modré auto jsou vybarveny). Masky – to je kapitola sama o sobě, Mickey Rourka v roli Marva jsem téměř nepoznal.

Sin City

Jak už jsem napsal výše, film se skládá ze tří komiksových příběhů: The Yellow Bastard, Sin City a The Big Fat Kill, přičemž první povídka je rozdělena na dvě části. Postarší policajt Hartigan (Bruce Willis) v nich zachraňuje malé děvčátko, ve druhé a asi nejlepší povídce se Marv (Mickey Rourke) mstí za smrt děvky která na něj byla milá a konečně Velká zabíjačka je o krvavém masakru v ulicích Sin City.

Sin City

Shlédnout film pro milovníky komiksů je povinnost, ostatním to vřele doporučuji, neboť si myslím, že ze Sin City bude brzy film kultovní. Pokud ovšem vaše drahé polovičky nemají v oblibě drsné příběhy, spousty krve a násilí, zbraně, tvrdé pěsti, zrady a jejich pomsty, emoce, zvrhlosti a různé nechuťárny, nechte je raději doma.

Hodnocení: 10/10, Titul měsíce

Napsáno pro: Click! 10/2005

Sin City; USA 2004, 126 minut, Režie: Robert Rodriguez, Frank Miller; Scénář: Robert Rodriguez, Frank Miller; Kamera: Robert Rodriguez; Hudba: John Debney, Graeme Revell, Robert Rodriguez; Střih: Robert Rodriguez; Producent: Elizabeth Avellan, Robert Rodriguez, Frank Miller; Hrají: Mickey Rourke (Marv), Bruce Willis (Hartigan), Benicio Del Toro (Jack Rafferty), Clive Owen (Dwight), Elijah Wood (Kevin), Jessica Alba (Nancy), Rosario Dawson (Gail); http://www.sin­citythemovie.com/

Sin City
Sin City
Sin City

Petr Václavek

Zobrazit příspěvky od Petr Václavek
Grafik na volné noze, kterého živí kreslení pro zahraniční microstock fotobanky, příležitostný fotograf, tvůrce dubánků, velký lenoch, čajopijec, a vášnivý čtenář.

2 Komentáře

  1. AZOR
    7. 12. 2005

    wow, dostal jsem se sem z guestbooku Prchlika. A konecne uz vim co je ten film, co vsichni kolem mne maj a nebo scháněj :o) Normálně bych neměl čas ani chut si neco o tom hledat. Si sosnu, vypadá to pěkne :o)

    Odpovědět
  2. Petr Václavek
    7. 12. 2005

    Běž raději do kina, je to tam větší a lepší 🙂 Ale koukni na něj určitě! Stojí to za to.

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Skočit na začátek stránky